Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă intercontinentală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Perseverență

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă intercontinentală

Externe 07 Aprilie 2016 / 15:54 387 accesări

Un submarin militar nord-coreean a încercat să lanseze o rachetă balistică intercontinentală, dar tentativa fie a eşuat, fie a fost oprită, anunţă experţi citaţi de ziarul sud-coreean ”MBN”. Conform surselor citate, un submarin militar nord-coreean de tip Sinpo a părăsit, miercuri, baza navală Wonsan, situată în estul Coreei de Nord, pe litoralul Mării Japoniei (Marea de Est). Submarinul a încercat să lanseze o rachetă balistică intercontinentală, dar tentativa nu a reuşit, nava revenind imediat în port. ”Submarinul nu ar fi revenit în port atât de rapid, dacă urma să participe la vreun exerciţiu. A existat o tentativă de a lansa o rachetă balistică, dar a fost un eşec din cauze tehnice, logistice sau strategice”, a explicat un expert sud-coreean.

Coreea de Nord a efectuat recent trei teste balistice, condamnate vehement de comunitatea internaţională. Administraţia de la Seul a anunţat că monitorizează cu atenţie activităţile Coreei de Nord. ”Putem spune că armata sud-coreeană, în cooperare strânsă cu SUA, urmăreşte cu atenţie activităţile balistice nord-coreene”, a anunţat, joi, Statul Major sud-coreean. Nu este clar dacă regimul stalinist de la Phenian încerca să efectueze un test balistic sau să lanseze un atac. Coreea de Nord deţine capacitatea de a instala un focos nuclear pe o rachetă cu rază medie de acţiune, a declarat, marţi, un specialist din Coreea de Sud.

Regimul Kim Jong-Un a difuzat, zilele trecute, o nouă înregistrare video de propagandă, avertizând că poate lansa oricând un atac cu rachete nucleare asupra capitalei Coreei de Sud, Seul. Înregistrarea video difuzată de regimul Kim Jong-Un, intitulată ”În lipsa unui răspuns la ultimatum”, arată lansatoare de rachete BM-21 Grad, de concepţie sovietică, apoi o imagine a Casei Albastre, sediul Preşedinţiei sud-coreene. În urmă cu o săptămână, Phenianul avertiza că poate lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite.

Citește și:

Coreea de Nord poate monta focos nuclear pe rachete cu rază medie

Contaminați radioactiv în Franța

Iranul trimite forţe speciale în Siria, pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad

Coreea de Nord a efectuat un nou tir de rachetă

Coreea de Nord şi SI, pe agenda Summitului Nuclear din SUA

Phenianul a mai lansat o rachetă în Marea Japoniei

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2204 secunde