Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen! Testul a provocat un cutremur

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen! Testul a provocat un cutremur

06 Ianuarie 2016 / 09:03 1556 accesări

Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un anunţ-surpriză care complică eforturi deja dificile în vederea stopării activităţilor Phenianului de a se dota cu un arsenal nuclear, relatează The Associated Press în pagina electronică.

Anunţul a fost făcut de televiziunea de stat. O bombă cu hidrogen este mult mai puternică decât o bombă atomică.

Oficiali sud-coreeni au anunţat că au detectat, anterior, un "cutremur artificial" în apropierea principalei instalaţii nucleare nord-coreene.

Potrivit Reuters - care precizează că este vorba despre testarea unui dispozitiv nuclear miniaturizat cu hidrogen - seismul a avut magnitudinea de 5,1.

Acest test nuclear este al patrulea pe care îl efectuează Coreea de Nord, o ţară izolată, căreia Statele Unite şi ONU i-au impus sancţiuni din cauza programelor sale de rachete şi nucleare.

Coreea de Nord depune de mult timp eforturi să se doteze cu un arsenal de ogive nucleare care să poată fi montate într-o rachetă capabilă să atingă America continentală. Potrivit unor experţi, Phenianul ar deţine deja câteva bombe nucleare rudimentare. Dar se crede că nu ar fi reuşit să le miniaturizeze.

Testarea unei bombe cu hidrogen va conduce aproape sigur la noi presiuni prin impunerea unor noi sancţiuni ONU.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.152 secunde