Cosmeticele care ne pot îmbolnăvi. În unele țări au fost deja interzise!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cosmeticele care ne pot îmbolnăvi. În unele țări au fost deja interzise!

Lifestyle 20 Aprilie 2018 / 17:23 653 accesări

În spatele uriașei industrii cosmetice se ascund pericole la fel de uriașe. Potrivit unor analize recente, cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care rămân în organism. Câte chimicale conține în medie, un produs cosmetic? O cremă cu factor de protecție are 33 de chimicale. Un deodorant, 7. Un ruj, 8. Spuma de ras, 20. Toate ingredientele chimice sunt trecute pe etichetă, cu denumiri complicate: methylparaben, ethylhexylglycerin, benzylparaben, ethylparaben, phenolphthalein. Aluminiul din deodorante, plumbul din rujuri sau parafina din strugurel penetrează porii.

Oamenii de știință încă nu au decis sau încă nu vor să spună cât de mare este răul pe care îl pot produce aceste cosmetice asupra sănătății noastre. Silvia Diaz Cruz, cercetătoare la Universitatea din Barcelona a spus: „Aceste produse pot avea efecte negative precum tulburări endocrine, care afectează funcția reproductivă și pot cauza cancer“.

Parabenii și produsele cu protecție solară sunt principalele îngrijorări ale cercetătorilor, potrivit Greenpeace. „Parabenii sunt deja interziși în anumite țări, întrucât a fost dovedită legătura dintre răspândirea celulelor canceroase la nivelul sânului cu prezența parabenilor“ De exemplu, în cazul deodorantelor. S-a mai dovedit că viitoarele mămici care au folosit produse cosmetice au transferat aceste substanțe copiilor prin placentă și alăptare.

Marile companii folosesc ingrediente chimice deoarece sunt mai ieftine decât extractele naturale.

Taguri articol


12