CS Năvodari așteaptă cu încredere semifinala cu Știința Petroșani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rugby / Divizia Națională de seniori, turneele finale

CS Năvodari așteaptă cu încredere semifinala cu Știința Petroșani

Sport 18 Mai 2017 / 18:27 1309 accesări
CS Năvodari se pregătește intens pentru semifinala DNS

CS Năvodari se pregătește intens pentru semifinala DNS

Din sezonul regulat al Diviziei Naționale de seniori la rugby, care s-a încheiat sâmbătă, rămăsese de disputat o restanță, partida Știința Petroșani - RCM Galați, reprogramată pentru data de 20 mai. Însă, cum rezultatul său nu mai putea influența împerecherea din semifinale, meciul nu se mai joacă și a fost omologat cu scorul de 5-0 pentru gazde. Programul semifinalelor a rămas același: CS Năvodari - Știința Petroșani și CSM Bucovina Suceava - RC Stejarul Buzău, în turneul locurilor 1-4, respectiv RC Bârlad - CS Mănăștur și RCM Galați - CSU „Aurel Vlaicu” Arad, în turneul locurilor 5-8. Reamintim că, după sezonul regulat, echipele au fost împărțite în două grupe valorice, 1-4 și 5-8, în care vor juca semifinale (27-28 mai) și meciuri de clasament (3-4 iunie). Semifinalele vor avea loc pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat, iar meciurile de clasament se dispută pe teren neutru.

CS Năvodari, formație care a dominat categoric sezonul regulat, reușind 12 victorii din 14 posibile, pornește ca favorită la cucerirea titlului de campioană a DNS. Joacă semifinala pe teren propriu, cu Știința Petroșani, formație pe care a învins-o în retur, la țărmul mării, cu 32-20, după ce în tur pierduse la limită, 19-20.

„La Suceava am menajat mai mulți jucători, pentru a nu risca accidentări, în condițiile în care în acest sezon am fost destul de afectați la acest capitol. Acum avem două săptămâni până la semifinală. În prima vom face în special antrenamente cu încărcătură fizică, iar apoi vom micșora intensitatea și vom folosi mai mult balonul. La sfârșitul primei săptămâni vom ieși tot lotul la un pescuit sau la un alt gen de socializare, pentru a menține coeziunea grupului. Îmbucurător este că mai mulți jucători accidentați și-au revenit. Grigoraș, Burlacu, Ignea, Barbu, Iorga și Arefi vor fi apți pentru semifinală, iar surpriza este că Agiacai și Zainea și-au revenit și se pregătesc deja alături de coechipierii lor. Sponte nu mai face parte din lot, astfel că singurii indisponibili pentru acest final de sezon au rămas doar Bejan și Pîrvu”, declara antrenorul Cristian Husea, care se ocupă de pregătirea rugbyștilor din Năvodari alături de Cornel Suciu și Virgil Năstase, după întâlnirea de la Suceava, de la sfârșitul săptămânii trecute.

Husea a mai anunțat și o noutate în lotul echipei năvodărene: legitimarea lui Bogdan Petreanu, jucător de linia a treia care în țară a mai evoluat la Farul Constanța și la CSM București. Rugbystul care va împlini 29 de ani pe 10 august tocmai s-a întors din Franța, unde a jucat pentru Rugby Club Guéret Creuse, în Federal 3.

Citește și:

CS Năvodari va întâlni Știința Petroșani în semifinala DNS

CS Năvodari încheie sezonul regulat la Suceava

CS Năvodari a făcut spectacol și cu Stejarul Buzău

CS Năvodari are lotul decimat înaintea partidei cu Buzăul

CS Năvodari a câștigat sezonul regulat din DNS la rugby

CS Năvodari a reușit scorul campionatului la Galați: 103-0!!!

CS Năvodari a marcat zece eseuri în disputa cu CS Mănăștur

La Cluj, CS Năvodari își pune doar problema scorului

Încă o victorie cu punct-bonus pentru CS Năvodari

CS Năvodari primește vizita Științei Petroșani

CS Năvodari a marcat opt eseuri la Arad12
Pagina a fost generata in 0.1951 secunde