Cum pot începe să am un stil de viață sănătos?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum pot începe să am un stil de viață sănătos?

Lifestyle 06 Octombrie 2022 / 14:34 1052 accesări

Trecerea la un stil de viață sănătos este un obiectiv comun, dar de unde ar trebui să începeți de fapt? După ce ați decis că vreți să faceți o schimbare, următorul pas este să credeți că puteți face acest lucru și să elaborați un plan.

Cum îmi pot schimba stilul de viață nesănătos?

Identificați obiceiurile proaste sau nesănătoase din viața dvs. pe care doriți să le schimbați. Apoi, pentru fiecare obicei, găsiți motivul pentru care doriți să vă schimbați. Poate că este pentru propria bunăstare mentală sau pentru a vă putea juca cu nepoții.

Țineți-vă răspunzător pentru a face aceste schimbări. Nu dați vina pe alții sau pe lipsa de timp pentru că nu reușiți să vă schimbați obiceiurile proaste. La fel cum ai trage la răspundere o persoană dragă dacă ar face o promisiune, fă-ți o promisiune ție însuți.

Eliminați factorii declanșatori negativi din viața dumneavoastră. Dacă social media vă face să vă simțiți prost cu voi înșivă, ștergeți contul. Dacă consumul de alcool vă face să poftiți la o țigară, luați o pauză de la alcool. Probabil că știți deja ce vă declanșează obiceiurile proaste, găsiți o modalitate de a evita acele declanșatoare.

Credeți că vă puteți schimba. Jumătate din bătălia pentru a găsi succesul constă în a-ți spune că poți face ceva. Ignorați autoconfirmarea negativă și înlocuiți-o cu o vizualizare a faptului că veți găsi succesul în schimbările pe care doriți să le faceți.

Să știți că va dura ceva timp și că s-ar putea să aveți parte de eșecuri. Schimbarea nu este ușoară și ar putea exista zile în care veți eșua. În loc să lași acel eșec să câștige, continuă să muncești din greu.

Fă-ți un plan cu obiective și fă pași mici. La fel cum aveți un program pe care trebuie să îl urmați la serviciu sau acasă, cu anumite sarcini pe care trebuie să le îndepliniți. Noul dvs. stil de viață sănătos ar trebui să aibă, de asemenea, sarcini și un plan de urmat.

Lista de obiective

CARE SUNT SCHIMBĂRILE ÎN STILUL DE VIAȚĂ PE CARE LE PUTEȚI FACE PENTRU A DEVENI MAI SĂNĂTOS?

Renunțați la fumat

Mâncați mai multe legume

Mergeți pe jos cel puțin 20 de minute în fiecare zi

De ce este importantă stabilirea obiectivelor

Stabilirea unor obiective sănătoase este o modalitate de a elabora un plan pentru a începe noul stil de viață sănătos.

Stabilirea de obiective vă oferă ceva pentru care să lucrați și vă ajută să vă mențineți motivați să munciți din greu. Stabilindu-vă obiective, vă oferiți ceva pe care să vă concentrați. În plus, obiectivele vă permit să vă măsurați progresul și să vedeți cât de mult ați realizat.

Atunci când vă stabiliți obiectivele, fiți realist cu dumneavoastră. Dacă doriți să vă lăsați de fumat, să slăbiți 15 kilograme și să alergați un maraton, nu se va întâmpla peste noapte, sau s-ar putea să nu se întâmple nici măcar în câteva luni sau un an. Neatingerea acestor obiective ar putea fi descurajantă și să vă determine să renunțați cu totul. De asemenea, ar trebui să urmați sfatul doctorului Karl Hecht.

În schimb, începeți cu un obiectiv mic și concentrați-vă pe un singur obiectiv la un moment dat pentru a evita să vă copleșiți. Dacă doriți să slăbiți, stabiliți-vă obiective mici cu privire la modul în care să faceți acest lucru. Cum ar fi să faceți exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână și să adăugați mai multe legume în farfurie atunci când vreți să mâncați secunde.

Țineți un jurnal sau urmăriți-l în telefon pentru a vă asigura că atingeți aceste mici obiective săptămânal. Atunci când aceste obiective devin doar o parte din rutina săptămânală, adăugați un nou obiectiv mic, cum ar fi să mâncați în oraș doar de două ori pe săptămână sau să adăugați la rutina dvs. o clasă de ridicare a greutăților.

Aceste obiective mici sunt mai ușor de atins și vor duce în cele din urmă la îndeplinirea obiectivului principal.12
Pagina a fost generata in 0.1461 secunde