Cum să faci un cappucino după toate regulile artei, la tine în bucătărie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum să faci un cappucino după toate regulile artei, la tine în bucătărie

Culinar 25 August 2017 / 16:57 4801 accesări

Sună sofisticat, îţi produce bucurie numai când îl comanzi şi face parte din obiceiurile culinare ale italienilor în special, dar şi ale multor altor ţări în general. Este vorba despre senzaţionalul cappucino. Csid.ro oferă reţeta perfectă pentru prepararea unui cappucino chiar la tine în bucătărie, în trei paşi.

Un cappuccino adevărat se creează combinând unespresso puterniccu spumă cremoasă de lapte, iar numele se leagă chiar de culoarea sa distinctivă, asemănătoare cu cea a straielor purtate de călugării din Ordinul Fraţilor Capucini.

Nu trebuie decât să urmezi trei paşi simpli propuşi de Lavazza, o referinţă în lumea cafelei italiene, cu peste 20 de miliarde de ceşti de cafea consumate la nivel mondial, pentru a prepara un cappuccino perfect, chiar la tine acasă.

Pasul 1: Laptele

Spuma de lapte care ţi se topeşte în gură este cea care transformă un cappuccino într-o băutură unică. Fiecare are propriile preferinţe în materie de lapte: unii aleg laptele degresat, iar alţii preferă laptele de orez sau de soia. Cu toate acestea,dacă scopul este prepararea unui cappucino perfect, laptele trebuie să fie proaspăt şi integral: grăsimile şi proteinele sale sunt esenţiale pentru o spumă cremoasă şi consistentă. Cantitatea potrivită de lapte pentru a obţine spuma de lapte este 120 ml. Chiar dacă modul clasic de a face spuma este cu ajutorul unui espressor profesional cu baghetă de aburi, există şi o serie de trucuri pe care le poţi folosi chiar la tine acasă.

Cu presa franceză:

1. Încălzeşte laptele pe foc, într-o cratiţă mică sau un ibric, sau cu ajutorului cuptorului cu microunde şi toarnă-l apoi în presa franceză.
2. Aşază capacul şi apoi spumează laptele prin apăsarea şi ridicarea pistonului timp de 15 secunde, reducând apoi treptat viteza mişcărilor (nu este nevoie de mişcări prea rapide!)
3. Amestecă laptele cu mişcări circulare în presa franceză, cu scopul de a-i permite să se aşeze înainte să torni spuma în ceaşcă.

Cu un blender vertical:

1. După ce ai încălzit laptele, toarnă-l într-un recipient în care să poţi folosi în siguranţă blenderul.
2. Amestecă laptele cu ajutorul blenderului, la o viteză mică, timp de aproximativ 1 minut
3. Pentru a obţine un strat mai gros de spumă, ţine blenderul aproape de suprafaţa laptelui, astfel încât să se absoarbă şi mai mult aer în compoziţie

Pasul 2: Cafeaua

După ce spuma este gata, a venit momentul să preparicafeaua, fie ea espresso sau moka, descoperind, astfel, cealaltă jumătate a secretului din spatele acestei băuturi speciale. Pentru a obţine cele mai bune rezultate,este recomandat să foloseşti un amestec de calitate. Toarnă cafeaua încet, până ce ai umplut 1/3 din ceaşcă, iar după 10 secunde toarnă spuma cremoasă de lapte.

Pasul 3:... Iar acum este timpul pentru creativitate!

Lasă-ţi inspiraţia să te ghideze! Poţi să-ţi decorezicappuccino-ulcu pudră de cacao, siropuri dulci, fulgi de ciocolată sau alune strivite.Dacă îţi doreşti, poţi folosi chiar şabloane şi instrumente speciale ca să creezi modele originale pe suprafaţa spumei!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2207 secunde