CVM Tomis a încheiat turul pe locul 7

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Divizia A1 la volei masculin

CVM Tomis a încheiat turul pe locul 7

Sport 26 Decembrie 2015 / 11:35 871 accesări

În decembrie anul trecut, Club Volei Municipal Tomis Constanța încheia en-fanfare prima jumătate a sezonului 2014-2015, cu succese pe linie atât în campionatul intern (11 în total), cât și în Liga Campionilor, unde izbutea să-și bată recordul de victorii în LC, cu patru din tot atâtea posibile! Sezonul 2015-2016 a fost început destul de bine de voleibaliștii constănțeni, dar la jumătatea sa echipa se află în cădere liberă, după ce a pierdut șase meciuri din 11 în campionat și pe toate cele patru din Champions League, unde participă pentru a patra oară consecutiv. CVM Tomis a încheiat anul 2015 cu o înfrângere dureroasă, 0:3 pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, o formație care la începutul sezonului nu se gândea decât la evitarea retrogradării! Cu 15 puncte acumulate, CVM Tomis ocupă locul 7 la finalul turului.

Motivele acestei căderi se cunosc și nu le mai detaliem acum. În rezumat, clubul a avut și are mari probleme financiare, care s-au acutizat în vară și care l-au împins într-o situație dramatică în luna decembrie! Pe rând, toți cei șase jucători străini transferați în vară, Yordanov, Ragin, Skundric, Gotch, Ananiev și Mitev, au părăsit Constanța, la fel și antrenorul bulgar Martin Stoev, cel care i-a convins să vină la Tomis. După toate probabilitățile, câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Diviziei A1 se va baza în retur pe voleibaliștii români care au evoluat în ultimul meci al anului și pe câțiva jucători promovați de la echipele de juniori și cadeți!

2015 - ANUL INSTABILITĂȚII FINANCIARE

„Anul 2015 trebuie împărțit în două etape. În legătură cu prima sa jumătate trebuie să vorbim despre sezonul trecut, care a fost excepțional, însă modul cum s-a încheiat anunța încă de atunci că sezonul care urmează va fi foarte dificil. Problemele financiare au afectat pregătirea pentru startul campionatului. Am început antrenamentele mai târziu, trebuia să mergem în cantonament, dar acesta s-a anulat, la fel ca și turneul de pregătire din Turcia. Lotul a fost alcătuit la limita bugetului preconizat, s-a dovedit ulterior că acesta e insuficient, iar acesta e motivul pentru care au plecat și jucătorii străini. Așa am ajuns în situația actuală, în care să fim învinși de formații clasate pe ultimele locuri”, a afirmat antrenorul Radu Began, fostul secund al lui Stoev, care s-a ocupat de echipa constănțeană după plecarea tehnicianului bulgar.

„Campionatul actual este o consecință a campionatului trecut. Un an 2015 foarte greu și încheiat foarte rău. Din păcate, atâta timp cât nu există o stabilitate financiară, o siguranță financiară, este greu să joci. Să nu uităm totuși că încheiem competiția cu niște copii în teren, copii care nici măcar nu au apucat să se antreneze la nivelul unei echipe de Divizia A. Sunt copii care au fost luați direct de la echipe de juniori și puși să joace la seniori. Dar trebuie să ne asumăm și lucrurile bune, și lucrurile rele. Din păcate, în momentul de față nu contabilizăm decât lucruri rele și foarte rele. Echipa este descompletată, moralul este la pământ, speranțe de viitor sunt zero. Dacă tragem linie și adunăm, mi se pare că ieșim chiar pe minus! Din păcate...”, a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al clubului.

Formația constănțeană se află într-o scurtă vacanță, următorul meci oficial fiind programat la 20 ianuarie 2016. Lunile ianuarie, februarie și martie ale anului viitor se anunță extrem de încărcate pentru Tomis, care va avea de jucat 15 partide oficiale în trei luni, în perioada 20 ianuarie - 19 martie! Vor fi 11 meciuri în Divizia A1, două în Cupa României și două în Liga Campionilor. Practic, în nouă săptămâni, doar în trei dintre ele voleibaliștii constănțeni vor avea miercurea liberă!

Citește și:

CVM Tomis a uitat să câștige: 0:3 și cu Universitatea Cluj!

CVM Tomis încheie anul pe teren propriu

CVM Tomis a rămas și fără canadianul Gotch12
Pagina a fost generata in 0.147 secunde