Dar din dar se face rai! Mănăstirea Colilia are nevoie de sprijin!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PROIECT SOCIAL TELEGRAF

Dar din dar se face rai! Mănăstirea Colilia are nevoie de sprijin!

Social 05 Noiembrie 2017 / 17:40 4385 accesări

Situația maicilor care au rămas în frig și pe întuneric din cauza hoților nu s-a schimbat. Singura salvare de moment pare să fie un alt generator. Așadar, haideți să le dăm o mână de ajutor măicuțelor de la Mănăstirea Colilia, care au rămas fără cele trei generatoare care le asigurau un minim de confort lor, dar și unor oameni nevoiași adăpostiți în mănăstire. Mulți dintre cititorii noștri s-au întrebat cu ce le pot ajuta, concret, pe măicuțe și singura soluție, în afară de rugăciuni, este un generator, cel puțin la fel de mare și puternic ca ultimul furat. Valoarea lui se ridică la aproximativ 15.000 lei. Haideți să donăm, din puținul pe care îl avem, fie în contul Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” - Colilia, cu sediul în comuna Cogealac, judeţul Constanţa, nr. RO41BTRLRONCRT0221819101 deschis la BANCA TRANSILVANIA, sau luând legătura cu Maica stareță la telefon 0767/937.095.

Vă reamintim că în noaptea de 23 spre 24 octombrie au fost furate două dintre generatoarele care asigurau apa, căldura și lumina în mănăstire, iar în noaptea de 1 spre 2 noiembrie și cel de-al treilea.

Mănăstirea, reclădită în 2009 cu ajutorul lui Gigi Becali, pe locul unei foste biserici evanghelice, este așezată în câmp deschis, la răscruce de vânturi, în apropiere de Cheile Dobrogei. Nu a avut niciodată curent electric. Maica stareță Rafaela spune că de 11 ani face demersuri ca Enel să tragă curentul până la mănăstire, dar totul bate pasul pe loc. „La cât am dat pe generatoare și motorină, până acum trăgeam curentul, dar suma este foarte mare - de peste un milion de lei, pentru că distanța față de sat este mare, iar noi nu am avut acești bani. Ultimul generator furat nici nu este plătit integral. Mai aveam rate de plătit“, povestește maica.

Soluția ideală pentru rezolvarea definitivă a problemelor ar fi să se tragă curent electric în toată mănăstirea și să se facă împrejumuirea lăcașului de cult care se află în plin câmp. Însă pentru aceste lucruri ar trebui să dea o mână de ajutor și autoritățile locale. Despre cum și cine ar putea pune umărul la rezolvarea definitivă a problemei, îi vom ține la curent pe cititorii noștri pe parcursul săptămânii viitoare, după ce vom lua legătura cu primăria Cogealac, reprezentanții Enel și cei ai Consiliului Județean.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1905 secunde