DIICOT a clasat dosarul "Balena Albastră"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
N-au găsit dovada

DIICOT a clasat dosarul "Balena Albastră"

Eveniment 02 Februarie 2018 / 12:26 1012 accesări

Procurorii DIICOT Braşov au clasat dosarul "Balena Albastră" şi au stabilit că elevii despre care existau informaţii că ar fi fost implicaţi în acest joc şi care s-au sinucis în anul 2017 nu au avut legătură cu acesta.

Una dintre concluziile procurorilor este că jocul ''Balena Albastră'' a cunoscut o amploare nejustificat de mare, generată de speculaţiile şi informaţiile furnizate de mass-media care, din dorinţa de a avertiza asupra pericolelor la care se expun minorii în mediul online, a escaladat cazuistica, generând o adevărată psihoză în rândul adulţilor.

Procurorii DIICOT au cercetat mai multe cazuri ale unor minori despre care existau informaţii că au fost implicaţi în jocul "Balena Albastră". Trei dintre minori s-au sinucis prin spânzurare, iar o adolescentă a murit accidental după ce a căzut de pe un bloc. În plus, mai mulţi copii şi-au produs răni superficiale, după ce au căutat pe internet informaţii despre ''Balena Albastră''.

În privinţa infracţiunilor de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, instigare la lovire sau alte violenţe, şantaj şi ameninţare, "rezultă că nu s-a putut stabili, dincolo de orice dubiu rezonabil, săvârşirea acestor fapte", arată DIICOT.

(sursa: agerpres.ro)

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2282 secunde