Direcțiile ALDE în următoarea legislatură a Parlamentului European

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Direcțiile ALDE în următoarea legislatură a Parlamentului European
Politică 20 Mai 2019 / 07:01 539 accesări 0 comentarii

Europa coeziunii: Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Banii europeni, care sunt şi banii tăi, trebuie să ajungă înapoi la tine. Orașul sau satul tău nu trebuie să rămână în urmă. Cere fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii tale. Ne vom bate ca banii să ajungă repede şi simplu în comunitatea ta.

Europa sănătoasă: Sănătatea românilor nu se negociază!

Accesul la medicamente şi terapii inovatoare va fi garantat fiecărui cetăţean român. Sănătatea ta nu se negociază. Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene. Pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, ALDE susține o abordare în două etape. Prima, prin creșterea salariului personalului medical, iar mai apoi, printr-un proces amplu de modernizare și dotare cu echipamente medicale moderne a tuturor spitalelor.

Europa competitivă: Şi noi putem fi cei mai buni!

Trebuie să primeşti subvenţii egale cu cele de care se bucură agricultorii din alte state membre UE pentru că nu munceşti mai puţin decât ei. Produsele tale trebuie să fie competitive pe piaţa europeană. Tu ţine-te de treabă, iar noi vom avea grija ca banii să ajungă la tine. România, prin reformele politice și economice pe care și le-a asumat în ultimii ani, a devenit mai competitivă, mai prosperă și mai dinamică, reușind să reducă semnificativ diferențele economice și sociale în comparație cu media UE.

Europa nediscriminatorie: Dublul standard, interzis!

Când mergi la cumpărături, vrei ca ceea ce pui în coş şi apoi pe masa copiilor tăi să fie de cea mai bună calitate. Nu eşti mai prejos decât alţi cetăţeni europeni şi eşti îndreptăţit să ai acces la produse şi servicii la aceleaşi standarde cu cele aplicate în alte state membre ale UE. Va fi obligaţia noastră să-ţi apărăm acest drept. Chiar dacă Piața Unică a UE are cele mai stricte reguli privind protecția consumatorilor, cazurile recente privind siguranța alimentelor și produselor au demonstrat că regulile pot fi încălcate.

Europa libertăţii: Schengen - Lupta e grea, dar o vom câştiga!

Ai stat la cozi interminabile în vămi, ai pierdut timp şi bani, ai stat departe de familie. Libera circulaţie în spaţiul Schengen nu este un cadou, ci un drept pe care românii l-au câştigat pe banii şi munca lor. Este prioritatea noastră ca tu să te bucuri, în sfârşit, de acest drept. Aderarea României la spațiul Schengen reprezintă deopotrivă un drept și o obligație asumate prin Tratatul de Aderarea la UE.

Europa viitorului: Tinerii noştri, de nepreţuit!

Visul tău e important pentru noi, aşa ca vrem ca porţile oricărei universităţi europene să-ţi fie deschise. Pentru că vrem ca programul Erasmus să devină accesibil pentru cât mai mulţi studenţi români, ne vom lupta să-i fie alocate mai multe fonduri. Urmează-ţi destinul, ai dreptul la locul de muncă pe care-l visezi, la fel ca orice alt tânăr european. Noi nu te vom lăsa de unul singur.

Europa tuturor: Munca ta trebuie răsplătită!

Oriunde alegi să munceşti, trebuie să ai salariu şi beneficii sociale corecte pentru tine şi familia ta. Vom avea grijă ca drepturile tale să fie respectate, oriunde alegi să traieşti şi să munceşti în UE sau în Marea Britanie. E obligaţia noastră să te protejăm de nedreptate, abuz ori discriminare. Pe principiul ca nu trebuie sa existe o tara bogata cu oameni săraci, ALDE a insistat ca orice creștere macro-economică să fie direct resimțită și în creșterea veniturilor populației.

Europa energiei sustenabile: România, jucător pe piaţa energiei!

România trebuie să-şi asigure stabilitatea energetică şi poate să devină un jucător competitiv pe piaţa regională de energie electrică şi gaze naturale, inclusiv prin valorificarea zacamintelor din Marea Neagră. Ap[rarea intereselor economice strategice ale României este prioritatea noastră. România îndeplinește cele mai importante condiții pentru a deveni un jucător important în domeniul energetic pentru că are o poziție geografică favorabilă, rețele interconectate de transport, capacități de stocare, platformă de tranzacționare adecvată, acces facil la hub al surselor de aprovizionare și cadru de reglementare optim.

Europa solidară: Împreună egali suntem mai puternici!

În faţa noilor provocări de securitate, este nevoie de o Uniune Europeana cu o singură viteză. Trebuie să fim parteneri egali şi să luăm împreună toate deciziile importante. Doar aşa ne putem apăra, putem negocia parteneriate avantajoase şi putem asigura prosperitate pentru toţi cetăţenii europeni. Europarlamentarii ALDE consideră că provocările cu care se confruntă UE trebuie să conțină abordări și răspunsuri liberale.

Pagină executată la comanda Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE, cod unic mandatar financiar 41190002

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1937 secunde