Directorii şi inspectorii şcolari vor fi numiţi doar prin concurs

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pavel Năstase, ministrul Educaţiei> Directorii şi inspectorii şcolari vor fi numiţi doar prin concurs
Educație 15 Februarie 2017 / 20:26 860 accesări 2 comentarii

În anul universitar 2017-2018, directorii, directorii adjuncţi, precum şi inspectorii şcolari vor fi numiţi doar prin concurs, actualele posturi fiind ocupate temporar, până la sfârşitul anului, pentru a nu exista blocaje în învăţământ, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. "Nimeni, în anul universitar 2017-2018, nu va mai ocupa un post de director sau director adjunct decât prin concurs. Noi deja am demarat această acţiune de organizare a unui concurs, care va fi prin luna august. Aceste numiri sunt temporare, până la sfârşitul anului, ca să nu mai avem blocaje. Vom avea grijă să fim transparenţi în organizarea concursului. Acest ordin a venit să rezolve o problema acută din sistem. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru inspectorii şcolari", a declarat ministrul Educaţiei în cadrul unei conferinţe de presă. Ministrul Educaţiei: Până la sfârşitul anului 2017 trebuie să avem o nouă lege a educaţiei naţionale. Pavel Năstase a enumerat şi unele dintre măsurile luate, precum creşterea salariilor cu 15 la sută pentru tot personalul din învăţământul din România, mărirea burselor şi gratuitatea transportului feroviar pentru studenţi.

Potrivit ministrului, în prezent sunt derulate o serie de programe, menţionând "Cornul şi laptele" sau masa caldă, un proiect-pilot desfăşurat în 50 de unităţi şcolare. Năstase a mai amintit de construcţia a 2.500 de unităţi şcolare, creşe şi grădiniţe, susţinând că anul acesta va începe construcţia a 500 dintre ele.

2 comentarii

Leonard 09:22:04 / 17 Februarie 2017
Niste ipocriti

Si uite asa ajung iar directori ( chiar si interimari) toti incapabilii care la concurs n-au luat nici punctajul necesar unei ingrijitoare... ce pazeste ISJ-ul, daca primarul il vrea pe orice incapabil madam Bucovala il aplauda... mai ales daca e libeal. Propun desfiintarea ISJ-urilor, sunt incadrate politic nu pe baza de competente!

Gigi 19:24:04 / 19 Februarie 2017
Si ?

Moartea in vacanta , Gheorghe Adriana - Iradiata , va fi silita sa sustina examen , pentru a polua invatamantul preuniversitar constantean , inca niste ani ? Geniala in frecatul ridichei lui Felix Stroe si a altor cretini mafioti pesedisti , precum Gicu Dontu si clanul Martin , lepra asta va fi intreaga in poza daca ii pui alaturi si o coasa ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.34 secunde