Doar 4,6% din populația României a dobândit imunitate la COVID

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doar 4,6% din populația României a dobândit imunitate la COVID
Social 12 Octombrie 2020 / 10:13 337 accesări

Abia 4,6% din populația României a dobândit imunitate la coronavirus de la începutul pandemiei, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Medicul infecționist Adrian Marinescu spune că avem nevoie de un procent de 70-80% ca să învingem pandemia, dar este imposibil de obținut pe termen scurt fără un vaccin.

De la începutul lunii iunie, au fost recoltate 17.000 de seruri de la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 pentru studiul din care rezultă numărul de români ce au deja imunitate la periculosul coronavirus, conform Stirile TVR.

Procentul este foarte mic, sub media europeană. Avem nevoie ca 70-80% din populație să dobândească imunitate la COVID-19 pentru a învinge pandemia.

Este un lucru imposibil într-un termen scurt, pe cale naturală, fără un vaccin. Chiar şi imunizarea colectivă, așa cum vor medicii din Suedia, presupune riscuri foarte mari. Oamenii trebuie să treacă prin infecția virală și doar cei care scapă dobândesc anticorpi protectori.

Specialiştii speră că anul viitor va exista un vaccin prin care oamenii să poată fi imunizaţi şi artificial la COVID-19.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1457 secunde