Doi foști primari constănțeni, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doi foști primari constănțeni, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu
Administrație 08 Noiembrie 2017 / 15:11 3195 accesări 2 comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi foști primari din județul Constanța. Este vorba de Ion Soare (fost primar al comunei Cogealac) și Gheorghe Popescu (fost primar al comunei Fântânele), care sunt acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „La data de 18 ianuarie 2006, inculpații Soare Ion și Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac și Fântânele, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele a unei suprafețe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafață a fost inclusă în mod abuziv și suprafața de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitații de Primăria comunei Mihai Viteazu. Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafață aparține comunei Mihai Viteazu. Aceste demersuri ale inculpaților au avut drept consecință obținerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 de euro și 531.822 de lei în dauna societății beneficiare a terenului respectiv. În cauză, reprezentantul societății păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză“, se arată într-un comunicat al DNA.

2 comentarii

Mitu 16:15:45 / 09 Noiembrie 2017
Nu este adevarat

Cei doi primari sunt nevinovaţi. Sunt victime ai sistemului mafiot din România.Pământul agricol aparţine de fapt unei societăţi agricole în spatele căreia stă un cetaţean spaniol, ahtiat de bogăţiile României. Primarii s-au opus şi atunci spaniolul a lucrat cu poliţişti, procurori şi judecători corupţi pentru a pune mâna pe pământul românilor. Asta e4ste realitatea. De fapt străinii, prin intermediul poliţiştilor, procurorilor şi judecătorilor corupţi au pus stăpânire pe toate bogăţiile României, ajutaţi şi de politicieni de rang înalt. asta este realitatea. cine se opune ajunge la puşcărie. Ruşine.

CUTEZATORUL 18:58:57 / 14 Noiembrie 2017
INFRACTIUNE DE TALHARIE

Mai MITULE CONSPIRATIV as incepe cu tine, Te dai stiutor si bine informat dar habar nu ai sa ne spui care este acea societate agricola din spatele careia actioneaza - spaniolul-, Deci minti ca un birjar din Damaroaia, te intreb doar atat; Cele 500 de ha. teren apartinand com. Cogealac pana in 2006 cand escrocii din guvern au aprobat infiintarea com. Fantanele ca cica asa era pe timpul lui Ferdind ??????? Eu consider ca in prezent masurile coercitive, detentia, sau controlul judiciar nu-si au rostul,dupa 11- 12 ani de-la producerea infractiunii., Daca s-a stabilit prejudiciu e bine ca acesta sa fie recuperat, mai ales ca talharul cel mai abil si perfid este ion soare care prin toate guvernele a avut NEAMURI SI SUSTINATORI si numai el l-a determinat pe Popescu sa incalce legea, Si nu uitati ca acest MARLAN de soare care semna ca este jurist este nascut la Fantanele si considera la vremea aceea ca nimeni nu are cei zice sau faceIata ca soare il corupe si pe talharul de-la Mihai Vitezu sa sustina ca pamantul cetatenilor din Cogealc in speta nu este a lor,. Eu ma bucur ca in sfarsit vad procuratura si justitia Constanteana ca pune capat INCALCARII LEGILOR,. Cred ca ar fi bine ca si Cecan sa fie luat la purificat pntru multe MATRAPASLACURI SI FALSURI facute cat a fost primar la Cogealac., Cred ca ar fi bine ca imediat consiliu judetean prin aparatul sau executiv sa treaca imediat sa RESTITUE CELE 500 Ha, teren agricol Com, Cogealac , ca bietii oameni nu mai au nici terenuri unde sa pasca oile, Cred imperios necesar ca si actualul edil ALEXE poate sa faca mai mult pentru ca sa readuca la comuna pamantul FURAT CU JAPCA de ce 3 HULIGANI SI TALHARI; soare din cogealac, Popescu din fantanele si cel de-la Mihai Viteazu,. Deasemenea este bine ca acesti trei =INCULPATI= in vecii vecilor sa nu mai poata OCUPA FUNCTII PUBLICE IN ROMANIA<>

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2013 secunde