E nevoie de SÂNGE! Veniți să ajutați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

E nevoie de SÂNGE! Veniți să ajutați!

Sănătate 17 Octombrie 2018 / 16:11 1693 accesări

De multe ori, viața pacienților aflați pe paturile de spitale în stare extrem de gravă depinde și de noi. Tratamentele transfuzionale sunt salvatoare pentru mulți. Astfel, donând sânge putem ajuta! Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Corbu organizează sâmbătă 20 octombrie, între orele 8.30 și 13.30 o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Corbu și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

CINE POATE DONA / BENEFICII PENTRU DONATORI

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de oficialii CRTS.12
Pagina a fost generata in 0.2357 secunde