Emoţii la ceas aniversar pentru „pionierii” bowling-ului din ţara noastră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sâmbătă, la Lake View Center Emoţii la ceas aniversar pentru „pionierii” bowling-ului din ţara noastră
Sport 19 Ianuarie 2020 / 12:36 800 accesări 0 comentarii

50 de ani de bowling în România au fost sărbătoriţi la Constanţa, sâmbătă, la Lake View Center. Federaţia Română de Bowling, reprezentată de Cătălin Gheorghe, a premiat în cadrul acestui eveniment „pionierii” bowling-ului din ţara noastră, emoţiile fiind extrem de mari în rândul celor prezenţi. La eveniment a participat şi directorul DJST Constanţa, Mariana Solomon, iar preşedintele Federaţiei Române de Bowling, Raluca Piciu Gîndac, le-a adresat, celor prezenţi, un mesaj video de mulţumire.

Au fost premiaţi Olga Maria Domjanschitz, Tatiana Belecciu, Paraschiva Mărişoiu, Haritina Telembeci, Stelian Apostolache, Haralambie Matariu, Doru Norea, Marius Bălulescu, Viorel Iftimie, Ştefan Ţigănilă, Nicolae Pomazan, Ioan Ududec, Gheorghe Gogoaşă, Nicolae Neacşu, Ştefan Tănăsescu, Corneliu Antimirescu, Dumitru Gramaticu, Radu Gheorghe, Valentin Fătu, Teodor Orezeanu, Dumitru Isar, Tiberiu Pleşu, George Dumitrescu, Ion Grecu, Tanior Nasip, Dănuţ Babu şi Ion Ioancea.

„Sunt extraordinar de mulţumit pentru că ne revedem. O serie de oameni dragi mie. Mulţi dintre noi avem acum calitatea de pensionari. A existat o serie de oameni din bowling şi vreau să le mulţumesc tuturor” - Doru Florea.

„Sunt impresionat de numărul mare de oameni prezenţi. Cel mai frumos sport din lume, un sport fără vârstă. Mişcarea înseamnă sănătate” - Ioan Ududec.

Cu emoţii în glas şi cu lacrimi în ochi, constănţeanul Cătălin Gheorghe, campion european la individual seniori în 2019, categoria de vârstă +50-57 de ani, la ediţia a 27-a desfăşurată în Italia, la Bologna, a anunţat că bowling-ul a rămas pe mâine bune.

Reamintim că în primăvara anului 1969, la iniţiativa unor oameni cu suflet şi ambiţie, a avut loc prima competiţie de bowling din România, la Constanţa, în Mamaia, sâmbătă fiind prezentat şi trofeul de la evenimentul din urmă cu o jumătate de secol.

„În primăvara anului 1969 o firmă din fosta RFG a instalat la Mamaia un bowling cu 12 piste AMF de lemn. Sala a fost dotată cu mașină de ulei, cu mașină de curățat bilele, pantofi de bowling, mobilier, un paradis pe vremea aceea. Bowlingul a fost instalat ca sală de agrement pentru turiștii străini veniți în vacanță. La inițiativa DJTS Constanța a fost creat primul campionat de bowling și astfel acest joc a trecut la nivelul de sport” - Valentin Fătu, multiplu campion naţional.Pagina a fost generata in 0.153 secunde