Emoții... muzicale la superlativ, la „Ziua Chitarelor“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Emoții... muzicale la superlativ, la „Ziua Chitarelor“

Divertisment 04 Septembrie 2016 / 01:09 2781 accesări

Cei care au participat pe 3 septembrie la concertul din Piața Ovidiu vor păstra multă vreme în amintire frumusețea unei nopți unice, animată de șase chitariști celebri: Frank Gambale (Chick Corea), Ron „Bumblefoot” Thal (ex-Guns'n'Roses), Tosin Abasi (Animals as Leaders), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake) și Daniele Gottardo. „Ziua Chitarelor” a început, în prima parte a zilei, cu master class-uri în sala arhiplină a Teatrului de Stat Constanța și s-a încheiat cu un concert unic nu doar în România, ci și în lume. Încântat de receptivitatea tomitanilor, inițiatorul evenimentului, chitaristul italian Corrado Sgandurra, stabilit în România din 2007, a spus că vrea să facă din „Ziua Chitarelor”... „o constanță la Constanța”.

Şase muzicieni, şase chitare şi o infinitate de sonorităţi. De toate acestea la un loc au avut parte, într-o noapte senină de septembrie, cei inspiraţi să vină, sâmbătă, în Piaţa Ovidiu, la un eveniment de excepţie: „Ziua Chitarelor”. Şase „grei” ai scenelor internaţionale - Frank Gambale (Chick Corea), Ron „Bumblefoot” Thal (ex-Guns'n'Roses), Tosin Abasi (Animals as Leaders), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake) și Daniele Gottardo, chitaristul preferat al lui Steve Vai - au adus muzică bună la malul Mării Negre.

Din păcate, Piața Ovidiu nu a fost la fel de plină ca la concertele SummerKiss, cu toate că, atunci, majoritatea participanților la show-uri au fost constănțeni, judecând după „sondajele” făcute „live”, de pe scenă, de către prezentatorii evenimentului. Totuși, cei care au participat sâmbătă la concertele din Piața Ovidiu vor păstra multă vreme în amintire Festivalul „Ziua chitarelor”, aflat la a IV-a ediție, dar organizat în premieră la Constanța, la inițiativa chitaristului italian Corrado Sgandurra. „Ziua Chitarelor” s-a deschis cu master class-uri la Teatrul de Stat Constanța și a continuat seara cu recitalurile celor șase chitariști străini împreună cu membrii band-urilor, în deschidere cântând Platonic Band, Asemic, Mindcage Escape și italianul Ciro Manna. Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Resurse Civice cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

UN EVENIMENT UNIC NU DOAR ÎN ROMÂNIA, CI ÎN LUME

„Constanța este un oraș frumos, care merită mai mult. Este un oraș care îmi place, pentru că este la mare, iar eu vin dintr-un orășel italian de la mare, Pachino. Este un oraș care are multe similitudini cu orașul meu natal. Este foarte sensibil la evenimente culturale și distractive. Muzica ascultată sâmbătă seară în Piața Ovidiu o să devină cultă la un moment dat. Faptul că acești artiști au cântat împreună, aici, la Constanța, în formula aceasta, este un eveniment unic nu doar în România, ci în lume. Obiectivul meu este acela ca evenimentul acesta să devină o constanță în Constanța”, a spus chitaristul italian Corrado Sgandurra pentru cotidianul „Telegraf”. Italianul a venit pentru prima dată în România în 2001, cu ocazia unui concert, iar apoi s-a mutat definitiv aici, în 2007. „Eu sunt un artist, îmi plac lucrurile frumoase. Dacă nu-mi plăcea România, plecam. E o țară cu foarte mult potențial, care s-a schimbat foarte mult în bine. Când îmi aduc aminte cum era și cum e acum, e o diferență... abisală. România a făcut salturi uriașe și nu trebuie să se oprească”, a conchis Sgandurra.

Citește și:

Sute de constănțeni, la master class-urile unor chitariști celebri

Sâmbătă e... „Ziua chitarelor“

Artiști români și italieni cântă în deschiderea „Zilei chitarelor“

Șase dintre cei mai buni chitarişti din lume vin la Constanța!

Ziua Chitarelor are loc la Marea Neagră12
Pagina a fost generata in 0.4467 secunde