Erdogan cere României extrădarea unui ziarist turc, acuzat că susține mișcarea Gulen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Erdogan cere României extrădarea unui ziarist turc, acuzat că susține mișcarea Gulen
Eveniment 06 Decembrie 2018 / 11:07 750 accesări 2 comentarii
Jurnalistul Kamil Demirkaya

Jurnalistul Kamil Demirkaya

Un ziarist turc al publicaţiei Zaman România va fi cel mai probabil extrădat în Turcia la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Jurnalistul Kamil Demirkaya a fost ridicat miercuri dimineață de acasă, anunță site-ulzamanromania.ro.

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române, apoi la Parchetul General.

„În Turcia sunt acuzat de terorism, dar eu ca formaţie sunt profesor, cadru didactic, 11 ani în Turcia şi în afara Turciei am prestat această meserie, 8 ani de zile am profesat ca ziarist. Eu în viaţa mea nu-mi aduc aminte să fi omorât o muscă sau o furnică. Din păcate sunt acuzat de terorism. Azi în urma solicitării autorităţilor din Turcia, autorităţile de aici au venit la domiciliul meu şi am urmat procedura legală”, a spus Kamil Demirkaya la Digi24.

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

Cristi 12:29:23 / 06 Decembrie 2018
Ce mizerie !

Sa acuzi un om ca este terorist cand el doar scrie si face educatie copiilor turco-musulmani este o mare mizerie . Turcia sub conducerea teroristului numarul unu al tarii , acest sacal sinistrat pe nume Erdogan , isi acuza adversarii de terorism cu scopul de a-i extermina , sau pentru a-i scoate din joc . Este o mare rusine a acestei lumi ceea ce face criminalul Erdogan intr-un spatiu care inca mai conteaza pentru Europa civilizata . Sigur , Romania condusa de hahalerele PSD - ALDE , nu face parte din Europa civilizata , dar macar poate incerca sa refuze extradarea unui om cinstit catre un stat chiar condus de un guvern terorist si de un presedinte iresponsabil ...

Duca-se! 14:36:57 / 06 Decembrie 2018
Gulen = Soros

O cartita a lui Soros care la ordin scoate pusca cu luneta si trage in populatie ca-n decembrie 1989

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1973 secunde