Ești licean și te descurci greu? Vezi dacă ai primit ajutor de la stat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ești licean și te descurci greu? Vezi dacă ai primit ajutor de la stat!

Educație 05 Noiembrie 2017 / 16:36 1126 accesări

Ministerul Educației a publicat lista elevilor care vor primi sprijin financiar în anul școlar 2017-2018, în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu“. Suma alocată pentru fiecare elev este de 180 de lei pe lună, iar cei care beneficiază de ea trebuie să îndeplinească anumite condiții. Beneficiari ai programului național de protecție socială „Bani de liceu“ sunt elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă, în cazul respectării condiției de venit. Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere formulată de elev, cerere care va fi însoțită de acte doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie.

Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu“ se acordă elevilor pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acești bani inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de Bacalaureat. Suportul financiar este condiționat de prezența la școală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absențe nemotivate într-o lună. În termen de 5 zile de la afișarea listei cu beneficiarii sprijinului financiar, se pot depune contestații la unitățile de învățământ, care vor fi analizate de comisia formată la nivelul inspectoratului școlar județean, respectiv al municipiului București, în termen de 3 zile de la data expirării termenului de contestație.

La nivelul județului Constanța sunt 603 beneficiari, care se pot regăsi doar accesând http://banideliceu.edu.ro/Rapoarte2017/Localitati/CT/index.html.12
Pagina a fost generata in 0.2897 secunde