Ești muncitor calificat? Ai cele mai multe șanse de angajare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din ciclul „Degeaba ai carte, că n-ai parte“

Ești muncitor calificat? Ai cele mai multe șanse de angajare!

Social 16 Octombrie 2017 / 16:56 586 accesări

Vremurile când era absolut necesar să ai o meserie s-au întors. La mare căutare sunt muncitorii calificați, iar cei cu carte multă, cum sunt contabilii sau specialiștii în finanțe-bănci, sunt la coada... anunțurilor de angajare, arată un studiu realizat de eJobs. Circa 86% dintre angajatorii români, majoritatea cu afaceri mici și mijlocii, se confruntă cu o lipsă acută de candidați valoroși atunci când recrutează, se arată într-un studiu remis luni Agerpres. Conform sursei citate, acest lucru este cauzat de competitivitatea ridicată de pe piața muncii, însă 2 companii din 10 consideră că accesul la candidați specializați este îngreunat și de lipsa brandului puternic de angajator al acestora.

În studiu se menționează că cei mai greu de recrutat sunt candidații pentru poziții de muncitori calificați (37%), specialiști IT (26%) sau specialiști în vânzări, iar de cealaltă parte, managerii, contabilii sau specialiștii în finanțe-bănci sunt categoriile ce pun cele mai mici dificultăți recrutorilor. În ceea ce privește procesul de recrutare a unui nou angajat, angajatorii plasează abilitățile profesionale în topul celor mai convingătoare aspecte (60%), urmate de pasiunea în domeniu (44%) și nivelul de implicare în activitatea de zi cu zi (40%).

Candidații consideră că abilitățile lor profesionale reprezintă cel mai mare atu (58%), urmate de experiența acumulată în câmpul muncii (54%) și de nivelul de implicare în activitatea de zi cu zi (52%).

DĂM FERICIREA PE BANI MAI MULȚI

„Motivele care îi determină pe respondenții la sondajul eJobs să își dorească un nou loc de muncă sunt pachetul salarial actual (60%), lipsa oportunităților de dezvoltare profesională (48%) și lipsa motivației (43%). Salariul nu este însă întotdeauna un criteriu eliminatoriu când vine vorba de alegerea unui nou job. Astfel, jumătate dintre respondenți nu și-ar schimba o carieră care le place și îi face fericiți doar pentru bani, 19% ar pune în plan secundar pasiunea pentru jobul actual doar dacă li s-ar oferi o dublare a salariului actual, iar 14% ar pleca pentru o mărire de 50 - 80%", se spune în textul studiului.

Studiul eJobs a fost realizat în perioada august - septembrie 2017 pe un eșantion format din 180 de companii, dintre care 60% au sub 100 de angajați, iar 28% între 100 și 500 de angajați. La sondaj au participat, totodată, 1.794 de respondenți candidați, dintre care 62% femei și 38% bărbați, majoritatea (83%) cu vârsta între 26 și 55 de ani și fără funcții de conducere (63%).12
Pagina a fost generata in 0.1914 secunde