Ești student conștiincios? Iată ce surprize te așteaptă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiecte europene la Constanța

Ești student conștiincios? Iată ce surprize te așteaptă!

Educație 10 Iulie 2018 / 15:39 650 accesări

Studenții merituoși ai Universității Andrei Șaguna Constanța ar putea beneficia de programe cu beneficii concrete. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, Ministerul Fondurilor Europene a semnat cu Universitatea Andrei Saguna două contracte de finanțare, în valoare totală de circa 3.000.000 de lei, pentru proiecte destinate dezvoltării aptitudinilor și competențelor specifice studenților. „Dezvoltare personală și stagii de practică pentru viitori psihologi“ și „Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic“ sunt proiecte finanțate prin POCU – Programul operațional capital uman.

„Universitatea oferă prin aceste programe beneficii pentru studenții săi, facilitându-le tranziția de la școală la viața activă, având în permanență preocuparea de a-i pregăti astfel încât să dețină competențele necesare postului de muncă vizat, pentru o piața a forței de muncă dinamică și în căutare de profesioniști. Aceste proiecte vin atât în sprijinul studenților, cât și a mediului economic prin crearea de medii de practică inovative, care vor aduce beneficii ambelor părți“, se arată în informarea Universității.

Cu alte cuvinte, se vor desfășura activități practice destinate pregătirii de specialitate, astfel încât să răspundă necesităților actuale ale angajatorilor, în special cele legate de utilizarea celor mai noi tehnologii și soft-uri de specialitate. De asemenea, se va acorda o atenție sporită programelor integrate de consiliere și orientare profesională, astfel încât la absolvire studentul să dețină un plan de carieră fezabil.

Mai mult, universitatea promite că subvențiile vor fi completate de zeci de prime de excelență acordate celor mai merituoși dintre aceștia. „Studenții Facultății de Psihologie vor avea incluse în curriculă programe de dezvoltare personală, ca parte integrantă a procesului de pregătire a psihologilor, impus de Colegiul Psihologilor din România, iar cei de la Științe Economice, în completarea activităților desfășurate la locul de practică, vor utiliza, pentru dobândirea competențelor antreprenoriale, un simulator de business. Un aspect deosebit de important pentru succesul proiectelor este acela că toți partenerii de practică, specialiștii care găzduiesc și îndrumă direct practica studenților, vor fi angajați de UA.S., urmând a fi salarizați pe întreaga durată a activității lor în proiect“, se precizează în comunicatul de presă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5397 secunde