Explozia din nordul Rusiei s-a produs la testarea unei rachete nucleare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Agenţia nucleară rusă confirmă: Explozia din nordul Rusiei s-a produs la testarea unei rachete nucleare
Externe 11 August 2019 / 18:04 332 accesări 0 comentarii

Incendiul şi explozia ulterioară produsă în apropierea oraşului Severodvinsk din regiunea Arkhangelsk au avut loc în urma testării unei rachete pe o platformă maritimă, a anunţat duminică departamentul de comunicare al companiei ruse de stat Rosatom, relatează agenţia TASS.

"Testele cu rachetă au fost organizate pe o platformă maritimă. Explozia a avut loc după finalizarea testelor. Mai mulţi membri ai echipajului au fost aruncaţi în mare şi avem speranţa de a-i găsi în viaţă. Căutarea va continua până la găsirea supravieţuitorilor. Moartea a cinci angajaţi de la Rosatom care se ocupau cu activităţi legate de o sursă de energie bazată pe izotopi radioactivi a fost anunţată abia după aceea", a informat departamentul. "A fost vorba despre un concurs de factori, care are loc adesea la testarea noilor tehnologii", a spus un purtător de cuvânt al Rosatom. Accidentul a avut loc într-o zonă de testare militară în apropiere de Severodvinsk, în regiunea Arkhangelsk, pe 8 august.

Ministerul rus al Apărării a declarat iniţial că două persoane au murit în accident în urma exploziei unui motor de rachetă cu combustibil lichid. Ulterior, autorităţile regionale au spus că alte şase persoane au fost spitalizate după accident. Pe 10 august, Rosatom a transmis că cinci angajaţi au fost ucişi în accident şi alţi trei au fost spitalizaţi.

Potrivit presei ruse, autorităţile au recomandat locuitorilor să consume iod, substanţă folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, în martie 2018, că Rusia a dezvoltat o rachetă cu propulsie nucleară, afirmând că are "rază de acţiune nelimitată" şi este "invincibilă în faţa tuturor sistemelor antiaeriene şi antirachetă existente şi potenţiale".Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1474 secunde