Facturile la gaze vor fi mai ușor de citit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facturile la gaze vor fi mai ușor de citit

Social 19 Martie 2023 / 08:41 918 accesări

Din luna aprilie prima pagină a facturii va avea mai puține date.

Mai mult în lunile în care distribuitorii întârzie cu trimiterea înștiințărilor clienții vor putea să plătească în rate. Noile reguli au fost stabilite de ANRE pentru toți furnizorii de gaze. Din luna aprilie, facturile pentru gaze vor arăta diferit. Pe prima pagină se vor regăsi date despre furnizor și despre client, informații despre contract, numărul facturii și data la care a fost emisă, cantitatea de gaze facturată și perioadă, termenul până la care trebuie plătită și, dacă este cazul, restanțele.

”Sunt consumatori care vor o factură simplă și doar informații minimale, dar sunt și consumatori care sunt interesați de detalii – cât e tariful de transport, cât e tariful de distribuție, cât e prețul unitar al gazelor sau al energiei electrice. Trebuie comunicate, dar pe pagina doi sau în anexe”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Spre deosebire de facturile la energie, cele de la gaze nu au avut până acum întârzieri. Dacă apar astfel de situații, clienții vor avea evidențiate diferit sumele cu plata eșalonată și cu datoria totală.

”În momentul în care un furnizor emite o factură care conține o perioadă mai mare de o lună. În acel moment furnizorul trebuie să ofere clientului și plata eșalonată. Să lase clientului decizia dacă dorește să plătească întreaga valoare a facturii sau eșalonat”, mai spune Zoltan Nagy-Bege.Ştiri recomandate

12