FC Steaua SA pierde marca „Steaua Bucureşti“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga 1

FC Steaua SA pierde marca „Steaua Bucureşti“

Sport 27 Aprilie 2015 / 00:00 716 accesări

FC Steaua SA București pierde marca „Steaua Bucureşti“, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, vineri, contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. Decizia de vineri a instanţei supreme este irevocabilă. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca „Steaua Bucureşti“ înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA. FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv. De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii „Steaua“, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat. FC Steaua Bucureşti a anunţat, la 16 martie, că a formulat o contestaţie în anulare la decizia ICCJ privind marca „Steaua Bucureşti“, susţinând că instanţa supremă a pronunţat sentinţa în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă”. Contestaţia a fost respinsă definitiv vineri.

Totodată, după decizia din 3 decembrie a ICCJ, Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei. FCSB are în această speţă calitatea de reclamant, pârâţi fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (UM 02301) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).12
Pagina a fost generata in 0.1674 secunde