FCSB a câştigat Cupa României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Sepsi Sf. Gheorghe - FCSB 0-1

FCSB a câştigat Cupa României

Sport 22 Iulie 2020 / 22:03 837 accesări
Golul care a adus trofeul în tabăra FCSB-ului a fost înscris de Dennis Man (sursa foto: www.frf.ro)

Golul care a adus trofeul în tabăra FCSB-ului a fost înscris de Dennis Man (sursa foto: www.frf.ro)

Finala Cupei României la fotbal, care s-a desfăşurat miercuri seară, la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”, între FCSB şi Sepsi Sf. Gheorghe, a început cu o întârziere de câteva minute. Cauza? Plasa uneia dintre porţi nu era prinsă corespunzător, astfel că, după problema cartonaşelor, Federaţia Română de Fotbal a mai bifat o bilă neagră în plan organizatoric. Iar Sepsi nu l-a putut utiliza în ultimul act pe Istvan Fulop, FRF evitând să emită un punct de vedere oficial cu privirea la situaţia jucătorului echipei din Sf. Gheorghe.

„Înaintea fluierului de start a fost ținut un minut de reculegere în memoria tuturor românilor care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei, dar și în memoria fostului președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Dan Petrescu. Momentul a fost urmat de aplauze pentru toți eroii din linia întâi, cărora le-a fost dedicat și un banner: FINALA CUPEI se joacă azi pentru voi. În pandemie și totdeauna, EROI!”, a notat site-ul oficial al FRF.

Revenind la confruntarea de la Ploieşti, una în care ambele echipe au luptat pentru obţinerea trofeului, să spunem că golul victoriei pentru FCSB a fost marcat de Dennis Man, în minutul 65, care a profitat de o bâlbâială a defensivei adverse. Şi astfel s-a scris istoria unei finale care dus trofeul în vitrina clubului patronat de Gigi Becali, FCSB asigurându-şi astfel şi prezenţa în sezonul 2020-2021 din UEFA Europa League, urmând să evolueze în preliminariile acestei competiţii.

Sepsi a jucat din minutul 80 cu un om mai puţin, Bouhenna fiind eliminat după ce a primit două avertismente, dar chiar şi în aceste condiţii a forţat egalarea, irosind două situaţii bune de gol. De cealaltă parte, Florinel Coman a fost la un pas de al doilea gol în prelungirile partidei, iar Panțâru a trimis mingea în bară, în minutul 57, după un şut puternic.

Rezultat final: Sepsi - FCSB 0-1 (Man 65).

Au evoluat următoarele formaţii - Sepsi (antrenor: Leo Grozavu): Niczuly - Dimitrov (75 T. Diaz), Bouhenna (cpt.), Tincu, Fl. Ștefan - R. Deaconu, Vașvari, Achahbar (83 Celea) - Carnat (46 L. Fulop), Karanovic (46 Safranko), M. Ștefănescu (75 Csiszer); FCSB (antrenor: Toni Petrea): A. Vlad - V. Crețu, A. Miron, I. Cristea, Panțâru - D. Olaru (46 Moruțan), Ov. Popescu, I. Vînă (46 A. Petre) - D. Man, Fl. Tănase (cpt.), Fl. Coman (90+3 Perianu).

Cartonaşe galbene: Bouhenna (2). Cartonaş roşu: Bouhenna (min. 80). Au arbitrat: Sebastian Colțescu - Ovidiu Artene și George Neacșu; rezervă: Andrei Chivulete.12