Festivalul „Dan Spătaru”, ediție aniversară la Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Festivalul „Dan Spătaru”, ediție aniversară la Medgidia

Divertisment 29 Septembrie 2015 / 13:47 1460 accesări

Festivalul Internațional „Dan Spătaru” de la Medgidia, ajuns la cea de-a zecea ediție, debutează vineri, 2 octombrie, data nașterii marelui artist care dă numele evenimentului. 23 de concurenți din România și din străinătate, precum și șase artiști consacrați din țară vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”. Cei care doresc să vadă evenimentul și nu au cum să ajungă la Medgidia în weekend pot urmări desfășurarea festivalului pe parcursul celor trei seri de acasă, la Neptun TV.

Concurenții ediției cu numărul 10, o ediție aniversară, vin atât din România, cât și din Bulgaria, Rusia, Ucraina, Moldova și Italia. 9 concurenți străini și 14 români vor concura anul acesta pentru marele trofeu „Dan Spătaru“, în valoare de 6.000 lei, pentru simpatia publicului și pentru cele trei premii acordate câștigătorilor locurilor I, II și III - 4.000 lei, 3.000 lei și 2.000 lei. Bineînțeles, concurenții vor putea câștiga și premii speciale, oferite de public sau sponsori. Membrii orchestrei conduse de maestrul Ionel Tudor vor acompania și anul acesta concurenții. În cele trei seri, vor oferi publicului recitaluri de excepție artiști precum Silvia Chifiriuc, Stela Popescu, Delia și, Anna Lesko și Connect-R, precum și Nico.

Juriul este însă cel care va decide marii câștigători. Acesta este format din 11 nume sonore din lumea culturală românească, precum și un membru din partea organizatorilor - Sida Spătaru, Andreea Andrei, Jolt Kerestely, Adrian Romcescu, Titus Andrei, Daniela Daniel, Voicu Enăchescu, Eniko Georgescu, Cristea Ioan, Stela Enache și Ionuț Dulgheriu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Medgidia și Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor România, filiala Medgidia, și este finanțat de Ministerul Culturii, împreună cu sponsorii oficiali ai festivalului.

Citește și:

Festivalul de Muzică Ușoară „Dan Spătaru”, la a IX-a ediție

Olandezii de la BZN cântă cu... Dan Spătaru

Fuego l-a rememorat live pe Dan Spătaru12
Pagina a fost generata in 0.143 secunde