Final de misiune a Forţelor Aeriene Canadiene care asigurau măsuri de poliţie aeriană în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Final de misiune a Forţelor Aeriene Canadiene care asigurau măsuri de poliţie aeriană în România

Eveniment 04 Ianuarie 2019 / 13:49 893 accesări

Ministerul canadian al Apărării a informat că Forţele Aeriene Regale Canadiene au încheiat misiunea NATO de poliţie aeriană în România, care s-a desfăşurat pe o perioadă de patru luni, se arată într-un comunicat.

"Forţele Aeriane Canadiene au participat activ, împreună cu aliaţii noştri NATO, pentru a menţine securitatea şi stabilitatea în Europa Centrală şi de Est", a declarat locotenent-generalul Michael Rouleau, şeful Comandamentului Canadian pentru Operaţiuni Comune.

"Ca membru NATO, Canada contribuie în menţinerea unui spaţiu aerian sigur şi protejat al Alianţei şi încă odată şi-a îndeplinit angajamentul pentru misiunea NATO de poliţie aeriană prin colaborarea cu membrii Forţelor Aeriene Române", a adăugat acesta.

La misiunea forţelor aeriene canadiene în România a participat un personal format de 135 de militari canadieni şi cinci avioane CF-18 Hornet. În urma încheierii misiunii, personalul şi avioanele se vor întoarce în Canada în luna ianuarie. Aceasta este cea de a treia misiune a Forţelor Aeriene Canadiene în România.

Taguri articol


12