Florin Cîţu: Restaurantele ar putea funcţiona la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Florin Cîţu: Restaurantele ar putea funcţiona la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie

Administrație 04 Mai 2021 / 11:37 594 accesări

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că restaurantele şi hotelurile de pe litoral ar putea funcţiona la capacitate maximă de la 1 iunie, pentru persoanele vaccinate.

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor, în cazul persoanelor vaccinate.

"Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

Principalele declarații ale prim-ministrului:

  • Bucureștiul este sub incidența de 3 la mie, niciun județ nu mai este în scenariul roșu. M-am uitat pe date, se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv.
  • La București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Cluj-Napoca 34%, București are 30%. În orașe avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult.
  • Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea redeschide mai mult. (La ce măsuri ne putem aștepta?) Pentru sezonul estival, putem să ne așteptăm să nu purtăm mască la plajă, la munte, în drumeții.
  • Putem să ne așteptăm la facilități pentru persoanele vaccinate. De exemplu, restaurante și hoteluri care funcționează la capacitate 100% pentru persoanele vaccinate. Putem vorbi și de evenimente private permise doar pentru cei vaccinați. (Vorbim și de nunți?) Da, am spus evenimente private doar cu persoane vaccinate. Nu avem o formulă, dar dezbatem o asemenea propunere.
  • Pentru renunțatul la mască, aș aștepta să vină 1 august și mai vedem atunci.
  • (La mare, s-ar putea vorbi despre deschiderea localurilor toată noaptea pentru persoane vaccinate?) Este nevoie de responsabilitate. Am văzut în weekend câțiva operatori economici neresponsabili. Voi avea o vizită la Constanța și o sa mai discutăm.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2106 secunde