Francezul Bohnert nu s-a retras din cursa pentru șefia Parchetului UE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În competiţie cu L.C. Kovesi Francezul Bohnert nu s-a retras din cursa pentru șefia Parchetului UE!
Externe 15 Iulie 2019 / 15:50 256 accesări 0 comentarii
Jean-François Bohnert

Jean-François Bohnert

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului european, a informat că nu s-a retras din cursă, în pofida faptului că vineri, în România,circula informaţia (falsă) că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă.

Contractat telefonic, Bonhert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror-şef european, notează Politico.eu, iar un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze a declarat că "în momentul de faţă, nu s-a schimbat nimic" în ceea ce priveşte poziţia Franţei în privința susținerii lui Bonhert.

Informaţia vine după ce, vineri, RFI anunţa că Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în cursă, după ce francezul Jean-François Bohnert a fost audiat pentru postul de procuror-şef al Parchetului Naţional Financiar Francez.

Bonhert, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre cei doi candidaţi rămași în cursă pentru şefia Parchetului european. Biroul , care va fi operaţional anul viitor, se va ocupa cu investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor cu fonduri europene, inclusiv fraudă şi corupţie. Cu privire la acest lucru, Bonhert a afirmat că postul de procuror-şef european nu se va axa în mod special pe îndepărtarea politicienilor corupţi. Parchetul european va "investiga, urmări penal şi îi va aduce în faţa justiţiei pe cei care au activităţi împotriva intereselor financiare ale Uniunii".

Bonhert a declarat că este "trist să citească mesajele de pe Twitter care îi cer să se retragă din cursa pentru Parchetul european", afirmând că nu este ceva ce ia în considerare. Mai mult de atât, acesta a declarat că procurorii germani s-au oferit să îl susţină în cadrul unei conferinţe recente.

"Mulţi oameni mă susţin şi ştiu că am experienţă. Nu pot să renunţ pentru că mulţi alţi oameni nu ar înţelege", a adăugat procurorul francez.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1434 secunde