Google solicită clarificarea reglementarii transferurilor de date dintre SUA și UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google solicită clarificarea reglementarii transferurilor de date dintre SUA și UE

Tehnologie 20 Ianuarie 2022 / 21:50 1998 accesări

Pe măsură ce incertitudinile cu privire la gradul de legalitate al utilizării serviciilor de cloud americane în Europa sunt din ce în ce mai mari, Google a cerut autorităților europene și americane să creeze un cadru nou de transfer al datelor, pentru a asigura fluxuri de date transatlantice mult mai fluente, fără piedici legislative.

Cererea vine la o săptămână după ce autoritatea austriacă pentru protecția datelor conform căruia sistemul Google Analytics (un serviciu de analiză web care urmărește și raportează traficul pe site-uri), implementat de către un website din Austria, nu a oferit un nivel adecvat de protecție a datelor. În acest fel, arată autoritățile de la Viena, agențiile naționale de securitate americane pot accesa datele utilizatorilor din Europa.

Compania a explicat că a oferit servicii de tipul Google Analytics pentru mai bine de 15 ani, iar în tot acest timp nu a primit niciodată o astfel de acuzație.

Cadrul pentru transferul de date între SUA și UE cerut acum de Google a fost descris de către companie drept unul care oferă stabilitate companiilor care prestează servicii valoroase în Europa, mai ales într-un moment critic pentru economiile noastre”.

Sursă:BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2216 secunde