Google va concedia aproximativ 12 mii de angajați la nivel global, după ce Microsoft anunțase de curând o decizie similară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google va concedia aproximativ 12 mii de angajați la nivel global, după ce Microsoft anunțase de curând o decizie similară

Tehnologie 20 Ianuarie 2023 / 14:13 810 accesări

Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet (compania-mamă a Google), a precizat într-un email transmis angajaților și preluat de agențiile internaționale de presă că sunt vizate toate departamentele ale companiei, din întreaga lume, inclusiv cele de resurse umane, producție, funcții corporative și inginerie. Pichai a transmis că își asumă “întreaga responsabilitate pentru deciziile care au adus compania în acest punct.

Trebuie acum să ne concentrăm atenția, să ne recalculăm costurile, și să ne îndreptăm abilitățile și capitalul către cele mai importante priorități, a mai declarat acesta, menționând că Alphabet “are acum în față o oportunitate substanțială, referindu-se la dezvoltarea inteligenței artificiale, considerat un domeniu-cheie, având în vedere că Google se confruntă cu un avans al celorlalte companii concurente pe piață.

În luna octombrie a anului trecut, compania a raportat venituri sub așteptările analiștilor. Profitul generat a scăzut cu până la 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 13,9 miliarde de dolari. Sundar Pichai a avertizat atunci că Google va reduce din cheltuieli. Un alt director al Alphabet a precizat că va reduce, în ultimul trimestru al anului trecut, cu mai mult de jumătate numărul de noi locuri de muncă disponibile.

În această săptămână, Microsoft a anunțat, de asemenea, că face zece mii de concedieri până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din acest an. În noiembrie, și compania Meta (Facebook) a anunțat că va concedia peste 11 mii de persoane, circa 13% din totalul numărului de angajați, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1541 secunde