Grup periculos de proxeneți, destructurat la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grup periculos de proxeneți, destructurat la Constanța

Eveniment 23 Februarie 2018 / 15:48 9850 accesări

În urma a 21 de percheziții efectuate pe raza județului Constanța, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în proxenetism în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În cadrul aceleiași acțiuni, au fost desfășurate simultan activități de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Germaniei și Elveției. La data de 22 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în cadrul unei colaborări româno-cehe, au efectuat 21 de percheziții, pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari.

Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de proxenetism, comise în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În urma investigațiilor efectuate de polițiști au rezultat indicii că atât membrii grupului infracțional, cât și femeile care practicau prostituția ar fi transferat sute de mii euro din Cehia în România.

La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, pentru audieri. 8 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism, alte 2 fiind reținute pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Persoanele în cauză urmează a fi prezentate Tribunalului Constanța, cu propuneri corespunzătoare.

În cadrul aceleiași acțiuni, s-au desfăşurat simultan activităţi de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, fiind valorificate, în timp real, date puse la dispoziție prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Elveția.

La acţiunea desfăşurată pe teritoriul Cehiei a participat un polițist al echipei române de investigatori, din cadrul B.C.C.O. Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța.

De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Tomis” Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1677 secunde