HC Dobrogea Sud ar putea reveni la antrenamente la jumătatea lunii iunie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin HC Dobrogea Sud ar putea reveni la antrenamente la jumătatea lunii iunie
Sport 24 Mai 2020 / 11:06 628 accesări 0 comentarii

După ce Federaţia Română de Handbal a decis că formaţia HC Dobrogea Sud Constanţa va evolua în sezonul 2020-2021 în Cupa EHF, conducerea clubului vrea să contureze programul de pregătire în vederea viitorului sezon. În condiţiile în care pauza a fost una destul de mare, chiar dacă jucătorii s-au pregătit individual, reluarea antrenamentelor reprezintă un lucru extrem de important.

„Este clar că în condițiile actuale nu avem cum să ne pregătim. Sperăm că odată cu relaxarea anunțată după 1 iunie, situația să revină la normal și să putem începe antrenamentele. Am intrat într-o vacanță forțată, iar până la 31 mai jucătorii sunt în șomaj tehnic. Probabil, ne vom reuni pe 15 iunie. Mai devreme decât de obicei, pentru că au fost două luni de inactivitate și staff-ul tehnic a hotărât să avem două luni de pregătire. Cred că sezonul va începe în jurul datei de 15 august. Noi ne-am îndeplinit obiectivele. Suntem calificați în turneul Final 4 al Cupei României, care ar putea avea loc înainte de startul noului sezon. Rămâne de văzut. Dar, mult mai important este că suntem calificați într-o cupă europeană.

Ne bucură faptul că a fost anulat criteriul cu 3 extracomunitari. Avem acum o paletă mult mai mare de jucători buni și foarte buni pe care îi putem transfera. Sunt jucători valoroși din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Brazilia sau Egipt, care evoluează în echipele lor naționale și care acum sunt eligibili pentru a juca în România. Totodată, vor fi cel puțin 8 români pe foaia de joc. Este un lucru bun pentru handbalul românesc pentru că încurajează promovarea hadbaliștilor autohtoni. Eu cred că este o cale de mijloc prin care orice club își poate face o strategie bună, inclusiv pentru obiectivele din cupele europene”, a declarat preşedintele clubului constănţean, Ionuţ Rudi Stănescu, pentru site-ul oficial al grupării de la ţărmul mării.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1448 secunde