Hollande despre subiectul „romilor“: Să evităm să fie folosit în slujba xenofobiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hollande despre subiectul „romilor“: Să evităm să fie folosit în slujba xenofobiei

13 Septembrie 2016 / 14:33 375 accesări

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat marţi, la Bucureşti, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre "chestiunea romilor" şi că s-au găsit soluţii pentru controlarea deplăsării populaţiilor, precizând că trebuie evitată folosirea acestui subiect "în slujba xenofobiei".

"Împreună cu Preşedintele Iohannis am abordat şi chestiunea romilor, care acum câţiva ani a avut consecinţe politice în Franţa. Această chestiune, din 2012 încoace a fost abordată şi s-au găsit răspunsuri de o parte şi de cealaltă. Pentru a putea controla deplasarea populaţiilor, să putem asigura întoarcerea unor populaţii şi sprijinul în România, sprijinul luptei împotriva sărăciei pentru a ne asigura cu toţii că aceste populaţii au condiţii de trai decente în ţara lor. Este o chestiune de demnitate, responsabilitate, solidaritate şi trebuie să evităm ca aceste subiecte să fie folosite în slujba xenofobiei", a declarat Hollande într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, Hollande a mai spus că îşi doreste ca în Europa să existe reguli pentru libera circulaţie şi că în cadrul discuţiilor dintre cei doi oficiali a fost abordată şi chestiunea lucrătorilor detaşaţi, subliniind că trebuie revizuită directiva care se referă la acest lucru.

"Am abordat chestiunea lucrătorilor detaşaţi. Nu putem accepta fraudele, abuzurile care se pun în calea liberei circulaţii. Este în interesul tuturor să îi pedepsim pe cei care abuzează de această situaţie, care folosesc aceşti lucrători detaşaţi în detrimentul principiului, care dau apă la moară partidelor şi poziţiilor extremiste. Trebuie să facem în aşa fel încât directiva cu privire la lucrătorii detaşaţi să fie revizuită, modificată, cum se face de altfel acum pentru a respecta principiile care ne unesc", a spus oficialul francez.12
Pagina a fost generata in 0.3138 secunde