„humANimal”, dans și muzică live

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„humANimal”, dans și muzică live

Cultură 02 Decembrie 2015 / 15:46 866 accesări

Asociația Dans la Danse prezintă joi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol inedit de dans contemporan, „humANimal”. Din distribuție fac parte: Ema Constantin, Simona Dabija, Diana Bejan, Raluca Nicolae, Hermina Dohotariu, Răzvan Stoian, Vlad Troncea, Bogdan Olaru și Roxana Mancaș. Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 20, 30 și 40 lei.

„Vă așteptăm, pe 3 decembrie, la spectacol, pentru ca împreună să dăm sens existenței noastre, de artiști sau spectatori, printr-un moment de introspecție. Să vibrăm împreună și intim, în același timp, în calitatea noastră de oameni. Să ne gândim de ce, atunci când ne referim la instinctele noastre primare, le numim „instincte animalice”. Să fie oare o recunoaștere a descendenței noastre? O conștientizare a faptului că le conținem în baza unei memorii?”, se întreabă retoric organizatorii.

„Forța unui spectacol stă în energia lui. Tocmai de aceea, am considerat că împletirea organică dintre o partitură coregrafică de factură contemporană și o compoziție muzicală originală, interpretată live sunt argumente care ar putea convinge publicul constănțean să își dorească o astfel de experiență. M-am întrebat deseori care sunt așteptările spectatorilor în zilele noastre și dacă arta contemporană poate să îi câștige.Dacă abstractizarea, conceptualizarea sau abordarea minimalistă din arta contemporană îndepărtează publicul, scoțându-l din zona lui de confort. Nu am un răspuns, dar știu sigur că publicul recunoaște calitatea și caută aproape instinctiv să ajungă la catharsis când alege să meargă la un spectacol. Acestea sunt argumentele cu care „am pornit” spreConstanța. Un oraș cu care mă identific prin originea mea și care mi-a oferit profesional câteva întâlniri care mă onorează”, spune Alina Lazăr Iacov.

Potrivit acesteia, spectacolul„humANimal” are în spate o echipă tânără de dansatori, actori și muzicieni care comunică cu publicul printr-un limbaj universal. Cu ajutorul unor instrumente tradiționale, precum: didgeridoo, drîmbă, claves, rainstik,seeds maracas și prin acorduri de chitară electrică, dar și prin dans, magia se creează.12
Pagina a fost generata in 0.1526 secunde