IGSU: Echipa europeană de salvatori din Haiti, condusă de un român

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IGSU: Echipa europeană de salvatori din Haiti, condusă de un român

Externe 07 Octombrie 2016 / 22:21 692 accesări

Un ofițer al IGSU va conduce echipa mandatată pentru evaluarea pagubelor, coordonarea asistenţei internaţionale şi facilitarea direcţionării ajutoarelor către zonele şi segmentele prioritare ale populaţiei afectate din Republica Haiti, în urma efectelor generate de uraganul Matthew, potrivit IGSU.

"Colonelul Marius Dogeanu a fost desemnat de Comisia Europeană ca șef al echipei de protecţie civilă (EUCPT), în urma analizării propunerilor formulate de Statele Membre UE. Colegul nostru va participa, în perioada 07-27 octombrie a.c., la acţiunile de facilitare a asigurării asistenţei internaţionale către populaţia afectată şi în sprijinul autorităţii naţionale de management al urgenţelor din Haiti", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) remis vineri MEDIAFAX.

Colonelul Marius Dogeanu este șeful Serviciului Afaceri Europene, Asistență și Relații Internaționale din IGSU și deține o experienţă în domeniul protecţiei civile de peste 15 ani.

Procedurile specifice prevăd ca Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC) al Comisiei Europene să trimită în teren o echipă de protecţie civilă (EUCPT–European Civil Protection Team), formată din reprezentanţi ai Statelor Membre UE şi ofiţeri de legătură ai centrului, pentru evaluarea situaţiei de la faţa locului și stabilirea nevoilor urgente.

Guvernul Republicii Haiti a solicitat Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Comisiei Europene asistenţă internaţională în vederea sprijinirii răspunsului autorităţilor naţionale la consecinţele uraganului Matthew ce a produs efecte considerabile în jumătatea de vest a ţării.

În acest moment nu se cunoaşte exact numărul victimelor, însă peste un milion de persoane au fost evacuate din zona care continuă să fie afectată de efectele uraganului.12
Pagina a fost generata in 0.2092 secunde