Ileana Ploscaru, pe scenă și la 85 de ani. Veniți să o vedeți în „Scaiul“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ileana Ploscaru, pe scenă și la 85 de ani. Veniți să o vedeți în „Scaiul“!

Cultură 29 Ianuarie 2016 / 16:32 1169 accesări

Teatrul de Stat Constanța vă invită, în acest weekend, să urmăriți două comedii franțuzești de succes. Prima se numește „Scaiul”, are la bază textul faimosului autor de vodeviluri Georges Feydeau, regia regretatului Ion Lucian și este programată sâmbătă, de la ora 19.00. Spectacolul este plin de umor și de neprevăzut, iar distribuția sa este impresionantă, aducând pe aceeași scenă aproape 20 de personaje. Printre actorii îndrăgiți, publicul o va putea vedea și pe Ileana Ploscaru, îndrăgita artistă care împlinește duminică, pe 31 ianuarie, 85 de ani! 85 de ani din care 55 i-a petrecut pe scena Teatrului de Stat Constanța, încântând publicul cu talentul său în spectacole care rămân scrise în istoria Dramaticului tomitan.

O VIAȚĂ PE SCENĂ Născută la Cluj-Napoca, pe 31 ianuarie 1931, Ileana Ploscaru a debutat la zece ani, la Orăștie, pe aceeași scenă cu Ion Dodu Bălan. În anul 1946 a intrat, cu dispensă de vârstă și studii, la Institutul de Teatru din Cluj, pe care l-a absolvit patru ani mai târziu, în 1950. Debutul profesionist a urmat un an mai târziu, pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, unde a jucat un deceniu. A părăsit scena Naționalului clujean pentru a veni la Constanța, unde a debutat pe 12 noiembrie 1961, în spectacolul „Zări necuprinse”, de Nikolai Virta, în regia lui Constantin Dinischiotu. În 1981 a jucat în cel de-al doilea spectacol regizat de Silviu Purcărete la Constanța, „Hecuba”, de Euripide, pentru care a primit Premiul ATM. În 1996, spectacolul „Penthesileea”, în regia Cătălinei Buzoianu, a fost distins cu Premiul UNITER. În 1968, a jucat alături de Jean Constantin în „Vilegiaturiștii”, iar în 1999 a făcut echipă cu Sebastian Papaiani în spectacolul „Un bărbat și mai multe femei”, unde a interpretat... opt roluri. Despre Ileana Ploscaru au scris mari critici de teatru, precum: Ion Parhon, Victor Parhon, Ileana Berlogea.

Duminică, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat, publicul va urmări „Escrocii”, de Robert Lamoureux, în regia lui Bogdan Caragea.

Biletele pentru aceste spectacole se găsesc în vânzare la prețurile de: 15 lei - elevi, studenți și pensionari, 25 de lei - adulți și 30 de lei - lojă. Sâmbătă și duminică, tichetele se pot procura între orele 12.00 și 20.00.

Citește și:

O călătorie...fără egal în universul tainic al Arinei Cojocaru

„Visul unei nopţi de vară”, urmărit de constănțeni și de juriul UNITER12
Pagina a fost generata in 0.1843 secunde