În următoarele săptămâni numărul infecțiilor va crește

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alexandru Rafila În următoarele săptămâni numărul infecțiilor va crește
Sănătate 16 Septembrie 2020 / 14:32 211 accesări 0 comentarii
Foto: Captura Youtube

Foto: Captura Youtube

Profesorul Alexandru Rafila a declarat miercuri, că nu este cazul să intrăm în panică.
El este de părere că o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate.
Rafila spune că în următoarele 10-15 zile numărul infecțiilor va crește și se va vedea impactul pe care îl are asupra pandemiei deschiderea școlilor.


Alexandru Rafila, pentru Mediafax:

Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical.

Tot el a mai declarat că dacă se va confirma numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend, e foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1497 secunde