Incendiu devastator la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, din Adamclisi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incendiu devastator la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, din Adamclisi
Eveniment 03 Octombrie 2019 / 15:40 2380 accesări 4 comentarii

UPDATE

Lăcașul de cult a ars în proporție de 80 %, iat pompierii s-au luptat cu flăcările nu mai puțin de cinci ore pentru a lichida incendiul.

.....................................

Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, aflată în apropierea localităţii Adamclisi, din județul Constanța, unde s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, focul arde generalizat şi, din primele informaţii, turla aşezământului s-a prăbuşit. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a spus că este posibil ca incendiul să fi fost cauzat de defecţiuni la reţeaua electrică.

„Din primele informaţii, au fost probleme la reţeaua electrică şi s-a încercat remedierea lor. Probabil, incendiul este cauzat de această situaţie. (...) Se efectuau lucrări de finisare la corpurile de chilii, a afirmat Tănăsescu. Mănăstirea Sf. Apostol Filip este una de călugări.

Reamintim că, tot în Arhiepiscopia Tomisului, anul trecut, în luna decembrie, au ars integral chiliile Mănăstirii Sf. Gheorghe din satul Cloșca, comuna Horia, tot o mănăstire de călugări. Și atunci s-a presupus că incendiul a pornit de la o improvizație la instalația electrică.

Loading...

4 comentarii

Cosma 11:00:33 / 05 Octombrie 2019
Pai cum ?

Popicul staret a omorat patru oameni si inca este la conducerea manastirii !

Răspunde | Raportează | | |+12
Zoro 11:39:46 / 07 Octombrie 2019
Păi !

Simonia se pedepsește, DUMNEZEU pedepsește ! Vânzarea și cumpărarea darului preoției pe bani foooooooooooooarte mulți și chiar foooooooooooooarte puțini, DUMNEZEU pedepsește, adică Dumnezeu dăruiește și oamenii fac comerț cu darul lui Dumnezeu ! Construirea de biserici unele lângă altele, de ce și pentru care fapt !? Luxul inimaginabil și averile colosale ale unor slujitori ai Sfintelor altare, trec peste limita normalului și gândirii omenești, oamenii aceștia cu un salariu modest, au acumulat averi imense și asta indiferent de cultul respectiv, ei și politicienii, sub nici o formă, nu pot justifica averile acumulate, dna-ul ce păzește ?

Firicel 14:00:29 / 07 Octombrie 2019
Pentru Cosma

Și dacă ar fi numai atât, când ne referim și alte aspecte din ograda respectivă și din alte ogrăzi !?

Theo 21:53:14 / 07 Octombrie 2019
Doamne-ajuta !

Calugarii au facut bine ca au salvat moastele celor cinci sfinti necunoscuti descoperiti langa Tropheum Traiani cu ceva ani in urma . Important este faptul ca ortodocsii locului au la ce sa se inchine in continuare spre a se simti usurati de greutati , de pacate si de boli . Cladirea bisericii se poate reconstrui cu ajutorul Primariei si a Consiliului Judetean , asa cum sa facut de fiecare data cand parintii calugari au apelat la autoritati pentru caramizi , tamplarie , ciment , amenajarea drumului , aductiunea de apa , instalatia electrica , trapeza , aer conditionat , jacuzzi , sauna , piscina etc.

Răspunde | Raportează | | |+20

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1908 secunde