Incendiu devastator la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, din Adamclisi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incendiu devastator la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, din Adamclisi
Eveniment 03 Octombrie 2019 / 15:40 2487 accesări 4 comentarii

UPDATE

Lăcașul de cult a ars în proporție de 80 %, iat pompierii s-au luptat cu flăcările nu mai puțin de cinci ore pentru a lichida incendiul.

.....................................

Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la Mănăstirea Sfântul Apostol Filip, aflată în apropierea localităţii Adamclisi, din județul Constanța, unde s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, focul arde generalizat şi, din primele informaţii, turla aşezământului s-a prăbuşit. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a spus că este posibil ca incendiul să fi fost cauzat de defecţiuni la reţeaua electrică.

„Din primele informaţii, au fost probleme la reţeaua electrică şi s-a încercat remedierea lor. Probabil, incendiul este cauzat de această situaţie. (...) Se efectuau lucrări de finisare la corpurile de chilii, a afirmat Tănăsescu. Mănăstirea Sf. Apostol Filip este una de călugări.

Reamintim că, tot în Arhiepiscopia Tomisului, anul trecut, în luna decembrie, au ars integral chiliile Mănăstirii Sf. Gheorghe din satul Cloșca, comuna Horia, tot o mănăstire de călugări. Și atunci s-a presupus că incendiul a pornit de la o improvizație la instalația electrică.Pagina a fost generata in 0.1687 secunde