Incident aviatic Rusia - SUA, deasupra Mediteranei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incident aviatic Rusia - SUA, deasupra Mediteranei
Externe 05 Iunie 2019 / 16:27 450 accesări 1 comentariu
Suhoi Su-35

Suhoi Su-35

Un avion multirol rus Suhoi Su-35 a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane de supraveghere maritimă P-8A Poseidon în cursul unui incident petrecut marţi deasupra Mării Mediterane, susţin autorităţile SUA, dar Moscova neagă acuzaţiile.

"Deşi avionul rus acţiona în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă", se afirmă într-un comunicat al Flotei a 6-a americane. "Avionul american acţiona în conformitate cu legislaţia internaţională şi nu a provocat această activitate rusă", au adăugat autorităţile militare SUA. Potrivit Flotei a 6-a, în cursul incidentului, avionul rus a trecut la un moment dat în mare viteză direct prin faţa aeronavei americane, generând turbulenţe şi "punând în pericol piloţii şi echipajul nostru".

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis miercuri că avionul Suhoi Su-35 a interceptat o aeronavă americană ce se îndrepta spre baza navală rusească de la Tartus, Siria, potrivit agenţiei de ştiri RIA. Moscova a negat că pilotul avionului rus ar fi acţionat într-o manieră iresponsabilă, susţinând că a rămas la o distanţă sigură şi s-a întors la bază după ce aeronava americană şi-a schimbat cursul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1978 secunde