Informații despre avionul EgyptAir prăbușit în Mediterana: posibil incendiu la bord

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Informații despre avionul EgyptAir prăbușit în Mediterana: posibil incendiu la bord

Externe 05 Iulie 2016 / 12:45 201 accesări

Informații obținute de la a doua cutie neagră a zborului MS804 ar arăta că unul dintre cei doi piloți a încercat să stingă un incendiu la bord cu câteva minute înaintea prăbușirii avionului EgyptAir în Marea Mediterană, relatează marți canalul de televiziune francez BFMTV.

Potrivit Le Figaro, care a avut acces la datele conținute în Cockpit Voice Recorder (CVR), găsit la jumătatea lunii iunie, unul dintre cei doi piloți aflați la manșa avionului a încercat să stingă un incendiu cu câteva minute înainte ca aparatul Airbus A320 să se prăbușească în mare cu 66 de pasageri la bord, la 19 mai 2016.

Datele obținute în urmă cu câteva zile de la primul înregistrator, Flight Recorder (FDR), situat în coada avionului, indicau că alertele antifum se declanșaseră înaintea prăbușirii. "Datele înregistrate confirmă alertele sistemului automatizat de comunicații ale aparatului despre fumul în toalete" și în zona din față a cabinei, a declarat comisia de anchetă într-un comunicat. Unele părți ale epavei poartă de altfel urmele unei expuneri la o temperatură ridicată, toate aceste elemente susținând ipoteza declanșării unui incendiu la bord.12
Pagina a fost generata in 0.2148 secunde