Inspectoratul Școlar Județean Constanța, partener într-un Proiect strategic internațional

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, partener într-un Proiect strategic internațional
Educație 13 Decembrie 2019 / 16:18 1510 accesări 1 comentariu

Inspectoratul Școlar Județean Constanța este, din noiembrie 2019, unicul partener din România în Proiectul strategic internațional Port VET Hub, din cadrul Erasmus+, KA2, alături de alți trei parteneri din Portugalia, Spania și Letonia.

Proiectul vizează construirea unei cooperări transnaționale sustenabile, pe teme aparținând activităților portuare, în scopul corelării nevoilor specifice acestui sector, existente și viitoare, cu formarea inițială a elevilor din învățământul profesional și tehnic. Acest lucru va fi posibil atât prin elaborarea unor propuneri de adaptare curriculară, prin informarea operatorilor economici în legătură cu beneficiile angajării absolvenților din învățământul profesional sau dual, cât și prin creșterea atractivității acestei forme de pregătire profesională ca opțiune strategică în traseul unei cariere de succes.

Aceste demersuri, în care vor fi implicați elevi și profesori din învățământul profesional din Constanța, Lisabona, Barcelona și Ventspils, se vor finaliza cu studii detaliate asupra necesarului de calificare din prezent, tendințele viitoare precum și cu recomandări de adaptare a VET (Vocational Education and Training) la cerințele zonelor portuare aflate în continuă dezvoltare.

Inspectorii școlari pentru învățământul profesional și tehnic din cadrul I.S.J. Constanța, implicați în acest proiect, vor coordona atât studiul referitor la tendințele dezvoltării competențelor și calificărilor din activitățile portuare, cât și organizarea unui schimb de experiență, la Constanța, pentru elevii și profesorii din cele patru municipii partenere.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.12 secunde