Întâlnire istorică între Donald Trump și Vladimir Putin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Summit-ul G20 Întâlnire istorică între Donald Trump și Vladimir Putin
Externe 08 Iulie 2017 / 07:43 810 accesări 0 comentarii

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, au abordat vineri la Hamburg în prima lor întrevedere faţă în faţă situaţia din Siria şi Ucraina, lupta împotriva terorismului şi securitatea cibernetică, spre presa internațională, citată de Agerpres. 'Am avut o discuţie foarte lungă cu preşedintele Statelor Unite, au fost multe chestiuni (abordate), precum Ucraina, Siria, alte probleme, unele chestiuni bilaterale', a spus Putin la începutul unei întrevederi cu premierul japonez Shinzo Abe, desfăşurată, la fel ca şi cea cu Trump, în marja summitul G20. 'Am revenit asupra chestiunilor privind combaterea terorismului şi securitatea cibernetică', a adăugat liderul de la Kremlin.

ÎNTREVEDEREA PUTIN-TRUMP A DURAT MAI MULT DE DOUĂ ORE

Cei doi preşedinţi au dat scurte declaraţii presei înaintea începerii întâlnirii şi într-o pauză pe parcursul ei. 'Este o onoare să fiu cu dumneavoastră', a spus Trump înaintea reuniunii adresându-se omologului său rus. 'Sunt încântat să vă întâlnesc şi sper că (...) această întâlnire se va încheia cu un rezultat pozitiv', a reacţionat Putin. În pauza întrevederii, Trump a spus în faţa ziariştilor prezenţi că discuţia cu omologul său rus este 'foarte bună' şi că se aşteaptă ca această întrevedere să aducă 'lucruri foarte pozitive' pentru SUA, Rusia şi lumea întreagă.

ACORD RUSO-AMERICAN DE ÎNCETARE A FOCULUI ÎN SUD-VESTUL SIRIEI

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi Rusiei, Vladimir Putin, au ajuns vineri, în Germania, cu ocazia primei lor întâlniri, la un acord privind o încetare a focului în sud-vestul Siriei care va intra în vigoare duminică la miezul zilei, ora locală.

După cum a făcut cunoscut ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o declaraţie acordată presei la Hamburg, unde se desfăşoară summitul G20, cei doi lideri s-au angajat să acţioneze pentru ca "toate părţile" implicate în conflict să respecte acordul de încetare a focului.

DESPRE IMIXTIUNEA RUSIEI ÎN ALEGERILE DIN SUA

Din rândul ziariştilor a fost întrebat în mod repetat şi gălăgios dacă va discuta cu Putin şi chestiunea presupusei imixtiuni a Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA, dar preşedintele american a evitat să răspundă. Preşedintele rus a ţinut să menţioneze în faţa presei că până în prezent a vorbit de mai multe ori cu Trump la telefon despre 'chestiunile bilaterale şi internaţionale importante', dar a apreciat totodată că astfel de discuţii 'nu sunt niciodată îndeajuns' şi că 'dacă vrem relaţii pozitive' trebuie ca liderii să se întâlnească faţă în faţă.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2684 secunde