Întâlnirea Comună a medicilor, asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre UE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 21-22 martie 2019 Întâlnirea Comună a medicilor, asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre UE!
Sănătate 21 Martie 2019 / 16:38 529 accesări 1 comentariu

Siguranța pacientului, valorificarea inovației și digitalizării pentru eficientizarea sistemelor de sănătate, precum și necesitatea intensificării cooperării între profesioniștii din Sănătate sunt temele dezbătute la București de către medicii, asistenții și dentiștii șefi din Statele Membre.

În perioada 21-22 martie 2019, Ministerul Sănătății și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România organizează Întâlnirea Comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. Evenimentul se desfășoară la Palatul Parlamentului, sub egida Președinției României la Consiliul UE și a fost organizat cu sprijinul Biroului OMS-EURO.

Evenimenul se bucură de prezența principesei Maria, reprezentant al Coroanei Regale din România și a Alteței Sale Regale, Prințesa Rym Ali, în numele Alteței Sale Regale Muna al Hussein a Regatului Hașemit al Iordaniei, în calitate de invitați speciali ai întâlnirii.

La întâlnire participă peste 100 de delegați din Statele Membre ale Uniunii Europene, dar și din Statele Spațiului Economic European (SEE- Norvegia, Islanda și Liechtenstein).

”Sănătatea este prioritatea zero a Guvernului României, iar afirmația este susținută de cifre, bugetul Sănătății crescând, în acest an, cu 7,3 miliarde de lei. Alocările sunt direcționate către investiții, dar și în dezvoltarea și susținerea programelor de sănătate și tratamentelor inovative. Temele propuse pe agenda de lucru a acestor zile, respectiv siguranța pacientului legată de prevenirea şi controlul infecțiilor asociate asistenţei medicale si a rezistenței la anti-microbiene, E-health și cooperarea întărită la nivelul UE pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor de sănătate si a mobilității pacienților sunt priorități ale Programului Președinției României la Consiliul UE în domeniul sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

România va continua eforturile pentru a face progrese pe agenda temelor cu impact și beneficii pentru starea de sănătate a pacienților europeni. Scopul principal al activităților pe care le avem în această perioadă îl reprezintă garanția accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni.

Temele conferinței sunt de actualitate și au ca obiectiv îmbunătățirea calității serviciilor și asistenței medicale pentru pacienții europeni, precum și a prevenției.

Siguranța pacienților și calitatea îngrijirii și controlului infecțiilor asociate asistenței medicale, reprezintă o dezbatere în continuarea Conferinței ministeriale organizată pe acest subiect de Ministerul Sănătății la începutul lunii martie. De asemenea, se va discuta despre modalități de diseminare a inovației și a digitalizării sistemelor de sănătate și identifică modalități de dezvoltare și intensificare a programelor de cooperare în domeniul resurselor umane pentru sprijinirea sănătății populației din regiunea europeană, a adăugat demnitarul.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

Colegiul Farmacistilor din Romania ce face ????????? 06:12:11 / 23 Martie 2019
Sistemul farmaceutic din Constanta e putred

De ce nu tratati subiecte importante pt constanteni? De ce nu faceti anchete jurnalistice in legatura cu coruptia din sistemul medical? De ce nu scrieti nimic despre Colegiul Farmacistilor din Constanta, care e condus inca de un pensionar secu navetist, care vine lunea in Constanta si pleaca martea de ani de zile, care nu mai are de f mult timp farmacie in Constanta, care a instaurat barfa si incalcarea secretului profesional la nivelul colegiului prin secretara adusa de el, care e in slujba patronilor de farmacii, nu a farmacistilor, care nu are nici o activitate de ani de zile, care nu se sesizeaza ca in f multe farmacii se incalca legile din sanatate prin neexistenta in farmacii a unui farmacist pe tura, care se face ca nu stie ca sunt angajari fictive de farmacisti in tot judetul si ca asistentii elibereaza retetele compensate INCALCAND LEGEA, care a perpetuat ideea ca salarii mici se dau si in alte judete (minciuna crasa si dezinformare de ani de zile)?!. Toate salariile farmacistilor de cum se trece granita judetului sunt de la 4000 net in sus. Si nu ma refer la orase, ci si in comune ( vezi Giurgiu, Ilfov, Ialomita). In Constanta farmacistii au salarii egale cu salariile soferilor care distribuie medicamente. Patronii de farmacii incalca secretul profesional barfindu-si angajatii si dandu-le informatii confidentiale despre proprii angajati acestor soferi de la depozitele de medicamente care le aduc medicamente, incalcand contractele de munca confidentiale si secretul de serviciu. Rugam sa publicati CV ul presedintelui Colegiului din Cta, asa cum l-a publicat si ziarul Z..a acum ceva timp. Sa vada toti farmacistii din Cta de cine sunt condusi si de ce s-a ajuns la acest dezastru in sistemul farmaceutic. Nici Casa de Sanatate din Cta nu se autosesizeaza in legatura cu aceste probleme. Sa ne mai intrebam de ce, sau e clar pt toti de cine sunt platiti ei in realitate si din ce bani traiesc? Vom da mesaje zilnic, caci presa si organele abilitate nu se implica in acest putregai.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1341 secunde