Întâlnirea Comună a medicilor, asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre UE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 21-22 martie 2019

Întâlnirea Comună a medicilor, asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre UE!

Sănătate 21 Martie 2019 / 16:38 953 accesări

Siguranța pacientului, valorificarea inovației și digitalizării pentru eficientizarea sistemelor de sănătate, precum și necesitatea intensificării cooperării între profesioniștii din Sănătate sunt temele dezbătute la București de către medicii, asistenții și dentiștii șefi din Statele Membre.

În perioada 21-22 martie 2019, Ministerul Sănătății și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România organizează Întâlnirea Comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. Evenimentul se desfășoară la Palatul Parlamentului, sub egida Președinției României la Consiliul UE și a fost organizat cu sprijinul Biroului OMS-EURO.

Evenimenul se bucură de prezența principesei Maria, reprezentant al Coroanei Regale din România și a Alteței Sale Regale, Prințesa Rym Ali, în numele Alteței Sale Regale Muna al Hussein a Regatului Hașemit al Iordaniei, în calitate de invitați speciali ai întâlnirii.

La întâlnire participă peste 100 de delegați din Statele Membre ale Uniunii Europene, dar și din Statele Spațiului Economic European (SEE- Norvegia, Islanda și Liechtenstein).

”Sănătatea este prioritatea zero a Guvernului României, iar afirmația este susținută de cifre, bugetul Sănătății crescând, în acest an, cu 7,3 miliarde de lei. Alocările sunt direcționate către investiții, dar și în dezvoltarea și susținerea programelor de sănătate și tratamentelor inovative. Temele propuse pe agenda de lucru a acestor zile, respectiv siguranța pacientului legată de prevenirea şi controlul infecțiilor asociate asistenţei medicale si a rezistenței la anti-microbiene, E-health și cooperarea întărită la nivelul UE pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor de sănătate si a mobilității pacienților sunt priorități ale Programului Președinției României la Consiliul UE în domeniul sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

România va continua eforturile pentru a face progrese pe agenda temelor cu impact și beneficii pentru starea de sănătate a pacienților europeni. Scopul principal al activităților pe care le avem în această perioadă îl reprezintă garanția accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni.

Temele conferinței sunt de actualitate și au ca obiectiv îmbunătățirea calității serviciilor și asistenței medicale pentru pacienții europeni, precum și a prevenției.

Siguranța pacienților și calitatea îngrijirii și controlului infecțiilor asociate asistenței medicale, reprezintă o dezbatere în continuarea Conferinței ministeriale organizată pe acest subiect de Ministerul Sănătății la începutul lunii martie. De asemenea, se va discuta despre modalități de diseminare a inovației și a digitalizării sistemelor de sănătate și identifică modalități de dezvoltare și intensificare a programelor de cooperare în domeniul resurselor umane pentru sprijinirea sănătății populației din regiunea europeană, a adăugat demnitarul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2087 secunde