Inundaţii cumplite în Australia! Fenomenul are loc o dată la un secol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Inundaţii cumplite în Australia! Fenomenul are loc o dată la un secol

Externe 03 Februarie 2019 / 17:17 439 accesări

Ploile torenţiale au provocat inundaţii ce se produc "o dată la un secol" în nord-estul Australiei, mii de persoane fiind nevoite să-şi abandoneze locuinţele, au anunţat autorităţile locale, avertizând că precipitaţiile vor continua şi în zilele următoare, informează cotidianul The Telegraph.

Regiunea tropicală din nordul Australiei primeşte precipitaţii abundente în timpul sezonului musonic umed din această perioadă a anului, dar cantitatea de ploaie înregistrată anul acesta este cu mult peste nivelurile obişnuite.

Mii de locuitori din oraşul Townsville, statul Queensland, au rămas fără electricitate, iar drumurile de acces spre localitate au fost inundate.

Până la 20.000 de imobile sunt în pericol de a fi inundate dacă ploile continuă şi în zilele următoare.

Annastacia Palaszczuk, premierul statului Queensland, a declarat că vremea de acum nu este "un eveniment care se produce o dată la 20 de ani, este unul la 100 de ani".

Nivelul precipitaţiilor căzute în câteva zile în unele zone se apropie de cantitatea totală de precipitaţii pe întreg anul.

În oraşul Ingham, la nord de Townsville, în doar 24 de ore s-au înregistrat 506 mm de ploaie, dintre care 145 mm în doar o oră, a declarat un reprezentant al Biroului de Meteorologie din Australia.

În timp ce nordul Australiei ce confruntă cu ploi neobişnuit de abundente, sudul ţării a fost afectat de un val de caniculă şi secetă prelungită, în unele zone mercurul în termometre urcând până la 35 grade în cursul nopţii, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură minimă înregistrată vreodată în Australia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1754 secunde