ITF: Federaţia Sindicatelor din Transporturile Europene, în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ITF: Federaţia Sindicatelor din Transporturile Europene, în România

Social 23 Mai 2018 / 16:43 604 accesări

La Bucureşti au loc, în aceste zile, în Sala Parlamentului, lucrările Comitetului Executiv ETF (European Transport Workers Federation) - braţul european al ITF. „Este pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial când Federaţia Sindicatelor din Transporturile Europene a decis să vină în România pentru desfăşurarea lucrărilor şedinţei Comitetului Executiv. ETF este partener în Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene în domeniul transporturilor şi serviciilor publice. Alegerea României nu este deloc întâmplătoare. Anul acesta sărbătorim centenarul, dar nu trebuie să uităm că şi mişcarea sindicală din România, reprezentanta lucrătorilor din transporturi, şi drepturile acestor lucrători au avut de suferit. În acest mod se atrage atenţia autorităţilor faţă de problemele grave cu care se confruntă sectorul şi totodată se arată solidaritatea sindicală europeană de care se bucura mişcarea sindicală din România”, potrivit unui comunicat al ITF România.

Lucările C.Ex.ETF se desfăşoară sub egida "Fair Transport for Europe"

Sunt prezenţi Secretarul General ETF Eduardo Chagas şi Preşedintele ETF Frank Moreels, precum şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv. La lucrări sunt invitaţi reprezentanţi ai majorităţii sindicatelor din sectorul transporturilor din România, dar şi din întreaga Europă.

„Astăzi, 23 mai 2018, se împlinesc 22 de zile de grevă la Căile Ferate Franceze şi noi toţi de aici suntem solidari cu manifestanţii. Reprezentantul lucrătorilor CFF a mulţumit pentru solidaritatea arătată şi încurajările primite. ITF şi ETF susţin lucrătorii francezi care se află în grevă de 22 de zile”, potrivit aceleiaşi surse.12
Pagina a fost generata in 0.2006 secunde