Japonia are avion de luptă invizibil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Japonia are avion de luptă invizibil

Tehnologie 28 Ianuarie 2016 / 17:51 2908 accesări

Japonia a prezentat, joi, primul său avion de luptă invizibil, iar autoritățile prevăd un zbor-test inaugural în luna februarie. Agenția de achiziție a Ministerului japonez al Apărării a prezentat avionul de vânătoare X-2, care nu poate fi detectat de către radare. El a fost construit în țară, pe aeroportul Komaki, în apropiere de Nagoya. Primul zbor al avionului este prevăzut pentru jumătatea lunii februarie, înainte ca el să fie livrat Ministerului Apărării, la sfârșitul lui martie 2017, a precizat agenția de achiziție.

Avionul X-2, pus la punct de Mitsubishi Heavy Industries, are o lungime de 14,2 metri și o lățime de 9,1 metri. El îi succede avionului de vânătoare F-2, dezvoltat în parteneriat cu SUA.Doar SUA, Rusia și China sunt recunoscute de obicei că au construit și au testat cu succes avioane invizibile. Japonia ar fi cheltuit circa 332 milioane de dolari pentru a dezvolta avionul.

Primul avion de linie fabricat în Japonia, tot de către Mitsubishi Heavy Industries, a întreprins primul său zbor-test inaugural în noiembrie, un eveniment într-o țară unde această industrie fusese interzisă după cel de-al Doilea Război Mondial.12
Pagina a fost generata in 0.181 secunde