Joia CUC-ului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Joia CUC-ului

Cultură 07 Octombrie 2015 / 16:17 945 accesări

La Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu”, care-și desfășoară activitatea în cadrul Cercului Militar Constanța, umorul se va afla la el acasă în această joi, de la ora 17.00. Nici nu s-ar putea altfel, dacă se ia în considerare că doi membri fondatori ai Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC) „Prăvălia cu umor” își vor lansa cărțile. Președintele CUC-ului, Dan Norea, va prezenta volumul „Facerea lumii. Univers ludic”, iar colegul său Ion M. Ruse va veni la întâlnirea de la cenaclu cu „Ariciul de mare”. Cele două cărți vor fi prezentate de prof. univ. dr. Olga Duțu și de prozatorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu. Moderatorul întâlnirii va fi nimeni altul decât „amiralul umorului românesc”, Ananie Gagniuc. Coordonatorul proiectului este Aurel Lăzăroiu.

Dan Norea s-a născut la 28 octombrie 1949, în Constanţa. De profesie inginer, specializat în programarea calculatoarelor, s-a dedicat literaturii la vârsta de 53 de ani. Genul umoristic este preferatul său, deși nu-i sunt necunoscute nici proza scurtă, poezia clasică, lirica japoneză (haiku).

Colegul său de la CUC Ion M. Ruse s-a născut pe data 31 martie 1949, în comuna constănțeană Ion Corvin. De când a ieșit la pensie din Armată locuiește în Săcele, acolo unde scrie și epigrame, pentru care primește și premii. În 2012 a fost primit în Uniunea Epigramiştilor din România.

Citește și:

„Umor și umoriști dobrogeni”

Poezie și... război12