Jurgen Klopp, desemnat antrenorul lunii seprembrie în Premier League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jurgen Klopp, desemnat antrenorul lunii seprembrie în Premier League

14 Octombrie 2016 / 17:27 1141 accesări

Jurgen Klopp, managerul formaţiei Liverpool, a fost desemnat, vineri, antrenorul lunii septembrie în Premier League, conform site-ului competiţiei, şi a devenit primul german care câştigă acest titlu.

Sub comanda lui Jurgen Klopp, Liverpool a acumulat maximum de puncte în cele trei meciuri disputate în septembrie în campionatul Angliei. Formaţia lui Klopp a învins campioana Leicester cu scorul de 4-1, pe Anfield, după care s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Chelsea, iar în ultimul meci a trecut cu 5-1 de Hull City.

După ce a aflat că este managerul lunii în Premier League, Klopp a mărturisit că le-a spus antrenorilor secunzi că titlul este al tuturor, nu doar al lui. "Nu am nevoie de distincţii individuale, dar este plăcut să am încă unul în palmares. Suntem pe drumul cel bun, însă în această competiţie mai sunt multe alte echipe bune şi, totodată, multe meciuri grele rămase de jucat, pentru care trebuie să fim pregătiţi", a spus Klopp, citat de site-ul oficial al Premier League.

Klopp a fost ales dintr-o listă în care s-au mai regăsit alţi patru antrenori: Josep Guardiola (Manchester City), Alan Pardew (Crystal Palace), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) şi Arsene Wenger (Arsenal Londra). Câştigătorul a fost ales prin voturile unor specialişti ai ligii engleze şi ale publicului. În luna august, distincţia i-a fost acordată managerului de la Hull City, Mike Phelan.

În vârstă de 49 de ani, Jurgen Klopp o pregăteşte pe Liverpool din octombrie 2015, când l-a înlocuit pe Brendan Rodgers. La finalul primului sezon cu Klopp pe banca tehnică, Liverpool s-a clasat pe locul 8, iar în actuala stagiune ocupă poziţia a 4-a, cu 16 puncte.12
Pagina a fost generata in 0.1426 secunde