Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea

Politică 14 Octombrie 2016 / 10:56 367 accesări

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după cum a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 14 octombrie a.c., ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne în perioada martie 2014 – noiembrie 2015, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în modalitatea prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Decizia a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.12
Pagina a fost generata in 0.2407 secunde