Klaus Iohannis, la funeraliile lui Shimon Peres

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis, la funeraliile lui Shimon Peres

Politică 30 Septembrie 2016 / 09:35 444 accesări

Președintele Klaus Iohannis participă vineri la funeraliile fostului președinte al Statului Israel Shimon Peres.

"Adevăratul omagiu pe care i-l putem aduce lui Shimon Peres este să ne asumăm că vom duce mai departe acest mod de a face din respectul valorilor politică de stat. Doar dacă ne stabilim cele mai înalte standarde pentru noi înșine, de a ne pune în slujba binelui public, indiferent cât de dificile sunt obstacolele, putem să sperăm că ne vom atinge menirea de oameni de stat și de lideri politici, de a asigura pacea și de a schimba în mai bine viața oamenilor", se arată în mesajul șefului statului, cu ocazia participării la funeraliile din Israel.

Și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a anunțat participarea.

Printre cei care și-au anunțat prezența la ceremonie se numără: președintele SUA, Barack Obama, președintele Franței, Francois Hollande, președintele Germaniei, Joachim Gauck, prințul Charles de Wales, Papa Francisc, Regele Spaniei, Felipe VI, președintele Italiei, Sergio Mattarella, președintele Poloniei, Andrzej Duda, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Fostul președinte al Israelului Shimon Peres, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2337 secunde